Έναρξη σήμερα για την κυνηγετική περίοδο η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2024. Περίπου 2.500 κυνηγοί από τη Λάρισα μπορούν να εκδράμουν για το αγαπημένο τους χόμπι.

Η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων οδήγησε για πρώτη φορά το υπουργείο Περιβάλλοντος να επιτρέψει το κυνήγι του από τις 20 Αυγούστου ημέρα που αρχίζει το κυνήγι, ενώ μέχρι τώρα άρχιζε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στη σχετικά απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρεται πως επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolaguscuniculus) μέχρι την 10η Μαρτίου του 2024 ενώ δίνονται διευκρινίσεις για το κυνήγι αγριογούρουνων.

Παράλληλα απαγορεύεται το κυνήγι στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, στα εκτροφεία θηραμάτων και στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών. Όπως, επίσης, απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας (Scolopax rusticola) στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ, κ.ά.

Στην υπουργική απόφαση παρατίθενται τα 36 είδη που επιτρέπεται να κυνηγηθούν, τα οποία εντάσσονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: α)Θηλαστικά, β) Πουλιά δενδρόβια, εδαφόβια κ.ά., γ) Πουλιά υδρόβια και παρυδάτια.