Σε μία λιτή εκδήλωση εγκαινιάστηκε ένα σύγχρονο γυμναστήριο στη Δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και προσφύγων Κουτσόχερου Λάρισας από τον διοικητή της Δομής Απόστολο Παπαπαρίση και τους καθηγητές Markus Gerber  του πανεπιστημίου της Βασιλείας και Αντώνιο Χατζηγεωργιαδη του ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παρευρέθησαν επίσης ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Σωτήριος Βούλγαρης, οι καθηγητές Uwe Pühse του πανεπιστημίου της Βασιλείας, Marriane Meier του πανεπιστημίου της Βέρνης, Ιωάννης Μωρρές του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, οι υποψήφιοι διδάκτορες Κωνσταντινιά Φιλίππου, και Frorian Knappe καθώς και εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι της Δομής.

O εξοπλισμός του Γυμναστηρίου είναι δωρεά του Πανεπιστημίου της Βασιλείας στα πλαίσια του έργου «SALEEM – Fit Body Fit Mind» που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ελβετικού Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών (SNIS) και τη συνεργασία των τριών Πανεπιστημίων, καθώς και με τη συμμετοχή των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών από τον Ιούνιο του 2021, το οποίο αφορά στην παροχή προγραμμάτων άσκησης για τους διαμένοντες στη δομή.

Το γυμναστήριο έδωσε νέα πνοή στο πρόγραμμα, είναι εξαιρετικά δημοφιλές και χρησιμοποιείται από γυναίκες και άνδρες υπό την καθοδήγηση των καθηγητών φυσικής αγωγής του προγράμματος.

Με την πολύτιμη στήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2022. Τα αποτελέσματα της μελέτης, που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου, η οποία εστιάζει στην επίδραση της άσκησης στην ψυχική υγεία διαμενόντων στη Δομή Φιλοξενίας,  θα παρουσιαστούν με τη συναίνεση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις.