Μέσα σε κλίμα σύγκρουσης ξεκίνησε το έργο της η Eξεταστική Eπιτροπή που θα διερευνήσει ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η ΝΔ έθεσε θέμα “σύγκρουσης συμφερόντων” της Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς εκπροσωπεί νομικά τρεις οικογένειες θυμάτων, ενώ παράλληλα η ίδια η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έβαλε ζήτημα “μεροληψίας” για τον Θάνο Πλεύρη, καθώς ήταν υπουργός Υγείας όταν συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά και με αφορμή τις τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ στην Ολομέλεια για τη σύσταση της Εξεταστικής έθεσε θέμα μεροληψίας και για τους γαλάζιους βουλευτές που είναι στο προεδρείο της Επιτροπής.

Τελικά η Επιτροπή μετά από μια δίωρη συζήτηση σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητηθεί η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για το κατά πόσο υπάρχει κώλυμα με την συγκρότηση της Επιτροπής και τη συμμετοχή της Ζ. Κωνσταντοπούλου.

“Αφήστε το μπούλινγκ και τις χειρονομίες”, είπε απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλο η Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν εκείνος της είπε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της ΝΔ ότι επιχειρεί να την αποκλείσει από την Εξεταστική, ωστόσο όπως είπε δεν θα κάνει πίσω.

Με την άποψη να ζητηθεί η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου συμφώνησαν όλα τα κόμματα, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας, ωστόσο όπως δήλωσαν οι εισηγητές του ΚΚΕ, τη Ελληνικής Λύσης και των Σπαρτιατών είναι κατά του αποκλεισμού προσώπων από την Εξεταστική, όποια και αν είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου.

1voice.gr