Με αφορμή τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την εταιρία ορκωτών ελεγκτών που ανήκει στον αδερφό της Προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κας Σουλτάνας (Τάνιας) Δόκου, η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας και επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Θεσσαλοί» κα Ελευθερία Τζανακούλη ζητά την άμεση παραίτηση της, αναφέροντας τα εξής: 

«Μετά και την εκτόξευση σοβαρότατων απειλών από πλευράς της κας Δώκου που είδανε το φώς της δημοσιότητας χτες στην ιστοσελίδα LarissaPress.gr (“Τώρα προέχει η μάχη. Μετά τις εκλογές θα κλείσουν οι λογαριασμοί με όλους όσοι πιστεύουν πως βρήκαν την ευκαιρία για να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψή μου…”‘) θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωση του κ. Περιφερειάρχη να ζητήσει την άμεση παραίτηση της κας Πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επίσης χωρίς καθυστέρηση θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για την Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών που ανήκει ως επί το πλείστον σε συγγενικά της πρόσωπα (β’ βαθμού) και η οποία εταιρία διεκπεραίωσε οικονομικούς ελέγχους για τα οικονομικά έτη 2019 και 2020 αλλά και για πιθανές επόμενες χρήσεις.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν δημόσια έγγραφα τα οποία έχουν περιέλθει εις γνώσιν μας από στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μας προκαλούν εύλογα ερωτηματικά πώς μία εταιρία που σχετίζεται άμεσα με το πρόσωπο της κας Προέδρου μπορεί να επιτελεί ελεγκτικό οικονομικό έργο σε μία Περιφέρεια που έχει προυπολογισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και να γίνεται αυτό με όρους ανεξαρτησίας και απόλυτης διαφάνειας.

Υπάρχει ή δεν υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο για την ίδια καθώς και μείζον ζήτημα για τον κ. Περιφερειάρχη; Οι έλεγχοι οφείλουν να γίνονται από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ελεγκτικές αρχές ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης διαύγεια των οικονομικών στοιχείων ή όχι;

Για μας η μη απομάκρυνση της κας Δόκου σε άμεσο χρόνο συνιστά κάτι πολύ περισσότερο από απλή συγκάλυψη από τον κ. Περιφερειάρχη. Πεζοδρομιακές εκφράσεις τύπου «θα κλείσουν οι λογαριασμοί» δεν μπορεί να αποτυπώνονται από ανθρώπους με τόσο υψηλή θεσμική θέση. Αν η κα. Δόκου φαντασιώνεται πως έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» με κάποιους, εμείς φιλικά την συμβουλεύουμε να κοιτάξει εντός της παραπαίουσας παράταξης της και όχι πολύ παραπέρα.

Τέλος να σημειωθεί πως και στις δύο συνεδριάσεις όπου συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης των οικονομικών στοιχείων για τα προαναφέρομενα έτη ο επικεφαλής της Παράταξης «Πρωτοβουλία» και υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας ήταν απών.

Ερωτάται και ο ίδιος πλέον αν γνώριζε περί των ελέγχων αυτών από την συγκεκριμένη εταιρία και γιατί ήταν απών στις συγκεκριμένες μείζονος σημασίας συνεδριάσεις.

Δεν τον ενδιαφέρουν τα οικονομικά της Περιφέρειας Θεσσαλίας;

Παρατίθεται σειρά αποσπασμάτων και στοιχείων που αφορούν τόσο στα πρακτικά των ελέγχων όσο και στην εταιρία που τους διεκπεραίωσε.

«Ενωμένοι Θεσσαλοί»