Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Λάρισας έκοψε, όπως κάθε χρόνο, και φέτος την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα για τους μαθητές του σχολείου. Για τους «τυχερούς της χρονιάς» το δώρο ήταν δωροεπιταγή! 

Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου "παράλληλα, ο νέος σύλλογος γονέων προχώρησε σε γνωριμία και ενημέρωση με το σύλλογο διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου στο αμφιθέατρο, ξεκινώντας από το επίκαιρο θέμα των ημερών και δηλώνοντας την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα των καλλιτεχνικών σωματείων για άμεση κατάργηση του Π.Δ. 85/22 και καμία υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχε την Τετάρτη 1/2/2023, στις 11 π.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και σήμερα Πέμπτη 2/3/2023 στις 11 π.μ. θα συμμετέχει στη συγκέντρωση μπροστά στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Επίσης την Κυριακή 5/2/2023 στις 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση που διοργανώνεται από το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Τέλος θυμίζει εκ νέου το πάγιο αίτημα των Μουσικών Σχολείων για αναγνώριση του επιπέδου σπουδών των μαθητών τους και την άμεση ανάγκη για δωρεάν διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων στην Ευρωπαϊκή Μουσική, την Βυζαντινή Μουσική και τα Παραδοσιακά Όργανα – ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος και η σχετική υπουργική απόφαση που παραμένει ανενεργή εδώ και χρόνια.

Το μήνυμά μας είναι η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των Μουσικών Σχολείων, η χρηματοδότησή τους και η ενίσχυσή τους με προσωπικό και εξοπλισμό να αποτελέσει προτεραιότητα, ώστε κάθε νέα χρονιά να μας βρίσκει ακόμη πιο αισιόδοξους."