Σε συναινετικό κλίμα και με την ανταλλαγή ευχών για καλή χρονιά, συνεργασία και συνεννόηση για μια παραγωγική θητεία, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Τεμπών, η ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την εκλογή των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής επιτροπής του δήμου Τεμπών.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους σύντομους χαιρετισμούς, του προεδρεύοντος του Συμβουλίου, Γιώργου Νικολάου, ως συμβούλου με τις περισσότερες ψήφους από τον συνδυασμό του δημάρχου Γιώργου Μανώλη, του Δημάρχου, του επικεφαλής της μείζονος παράταξης και της επικεφαλής της ελάσσονος παράταξης.

Εν συνεχεία, ο προεδρεύων του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε συνοπτικά στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 64 και 74 του ν. 3852/2010 (Α ́ 87) για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο 1-1-2024 έως 30-6-2026.

Ειδικότερα, είπε ότι ο Πρόεδρος προτείνεται από την παράταξη του εκλεγέντος δημάρχου, ο Αντιπρόεδρος από τη μείζονα παράταξη και ο γραμματέας από την ελάσσονα παράταξη που αναδείχθηκε τρίτη σε εκλογική δύναμη.

Από την παράταξη του Δημάρχου προτάθηκε υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Λίταινας.

Από την παράταξη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» υπέβαλε υποψηφιότητα για το αξίωμα του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική σύμβουλος κα Στέλλα Μήλιου.

Για το αξίωμα του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου υπέβαλε υποψηφιότητα ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκος Νταφούλης.

Η πρώτη θητεία των μελών του προεδρείου έχει διάρκεια τριάντα (30) μήνες και θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2026.

Μετά την εκλογική διαδικασία εκλέχθηκαν ομόφωνα οι:

Πρόεδρος Δ.Σ., Μιχαήλ Λίταινας

Αντιπρόεδρος, Στέλλα Μήλιου

Γραμματέας, Νίκο Νταφούλη

Στη συνέχεια, έγινε η εκλογή των νέων μελών της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Τεμπών, που θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Οικονομικής επιτροπής, της Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής επιτροπής.

Από τον συνδυασμό του Δημάρχου Γιώργου Μανώλη εκλέχθηκαν τακτικά μέλη οι:

Παναγιώτης Γκατζόγιας

Κων/νος Ζαρδούκας

Βασίλης Σίμος

Γεώργιος Σολωμός

Από την αντιπολίτευση εκλέχθηκαν τακτικά μέλη οι:

Γιάννης Κοντογιάννης

Μιχάλης Αναγνωστόπουλος