Έκθεση γλυπτών του εικαστικού Κώστα Βρέττου από το Καμμένο δάσος της Εύβοιας, πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτσμών & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, από το Σάββατο 6 Μαΐου μέχρι την Τρίτη16 Μαΐου.

Πρόκειται για πρωτότυπες δημιουργίες που εκπέμπουν την αγωνιώδη κραυγή των πληγέντων, αλλά και τη δύναμη της δημιουργίας με αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο καλλιτέχνης είναι, γέννημα θρέμμα των Παππάδων Εύβοιας. Για μια μεγάλη περίοδο της ζωής του έζησε στη Λάρισα. Σήμερα, έχει επιστρέψει στους Παππάδες.

Έχει εκθέσει έργα του στην «Fontainebleau» στο Παρίσι και στη Λάρισα είχε δημιουργήσει μόνιμο εικαστικό χώρο επί τριετία τουλάχιστον, στον οποίο είχε δικά του γλυπτά και έργα φίλων του.

Η αγάπη του για τη φύση τον καθοδηγεί στη ζωή και την τέχνη του.

Η φωτιά στην Εύβοια δεν θα μπορούσε να τον αφήσει ασυγκίνητο. Έτσι δημιούργησε γλυπτά από τα καμένα της, δίνοντάς τους φωνή.

Ο ίδιος λέει:

“Καμένη Εύβοια. Ήμασταν η ανάσα σου. Κι αν τώρα είμαστε κάρβουνο κι έχουμε γίνει στάχτη, μέσα βαθιά στα σπλάχνα μας έχουμε γύρη και σπόρο πολύ κρυμμένο ακόμα. Γι' αυτό ταξίδεψε μας με τον άνεμο των ματιών σου και με τον ήλιο της καρδιάς σου να βρούμε νερό να δροσιστούμε κι αφράτο χώμα για να μπούμε. Να φέρουμε την άνοιξη σιμά σου, τη ζεστασιά στα όνειρά σου”.