Μονοήμερη εκδρομή πραγματοποίησαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου μέσω του προγράμματος δωρεάν εκδρομών, που διοργανώνει ο Δήμος Τεμπών, για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Τεμπών. Αρχικά διέσχισαν μια υπέροχη διαδρομή που οδηγεί στα Μετέωρα, τα οποία δεσπόζουν επιβλητικά μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα πελώριων βράχων, οι οποίοι για πολλούς αιώνες δεσπόζουν στη περιοχή, συνθέτοντας ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, προστατευόμενο από την UNESCO και χαρακτηρισμένο ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας», είναι το πιο αξιόλογο - μετά το Άγιο Όρος - μοναστηριακό κέντρο στην Ελλάδα.

Επισκέφτηκαν την ιστορική μονή του Αγ. Στεφάνου και την Ιερά Μονή του Βαρλαάμ που βρίσκεται στην άκρη ενός απόμακρου βράχου και είναι γνωστή γιατί σ’ αυτή υπάρχει η Τίμια Κάρα του Αγ. Χαραλάμπους. Είναι η πιο εύκολη πρόσβαση σε όλο το μοναστικό συγκρότημα των Αγ. Μετεώρων. Οι εκδρομείς προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν στη μονή από τις μοναχές που τη συντηρούν, οι οποίες τους υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη φιλοξενία.

Μετά ακολούθησε το μεσημεριανό γεύμα στην Καλαμπάκα και στο Καστράκι. Έκαναν μια τελευταία στάση στην όμορφη πόλη των Τρικάλων με το επιβλητικό ρολόι, το φρούριο, και φυσικά τη μεγάλη ολοζώντανη πλατεία με την ξακουστή γέφυρα όπου απόλαυσαν το απογευματινό καφεδάκι φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα μέλη του ΚΑΠΗ, ευχαριστούν προσωπικά το Δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη για την ευγενική προσφορά του και για την ευαισθησία του προς τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.

“Ως δημοτική Αρχή βρισκόμαστε στο πλευρό των ηλικιωμένων μέσα από ένα ευρύτερο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, προγραμμάτων και δράσεων έχοντας ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας”, αναφέρει ο κ. Μανώλης.

Την εκδρομή συνόδευσαν η προϊσταμένη των κοινωνικών δομών Τσικλητάρη Πανωραία και η οικογενειακή βοηθός των ΚΑΠΗ Κουτσιαμπέλα Συνοδεία.