Μονοήμερη εξόρμηση στην Παύλιανη στο νόμο Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε για τα μέλη του ΚΑΠΗ Ραψάνης μέσω του προγράμματος δωρεάν εκδρομών των ΚΑΠΗ του Δήμου Τεμπών.

Αρχικά επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή της Παναγιάς Δαμάστας που βρίσκεται σε καταπράσινη ορεινή περιοχή με υπέροχη θέα 23 χιλ. από την Λαμία, όπου οι εκδρομείς εκκλησιάστηκαν. Στη συνέχεια η Ηγουμένη της μονής, ενημέρωσε για την ιστορία του Μοναστηριού το οποίο χρονολογείται από το 1818.

Κατόπιν επισκέφτηκαν την ιστορική Γραβιά στο νομό Φωκίδος που αποτελεί κομβικό σταυροδρόμι ανάμεσα στο πέρασμα Παρνασσού-Γκιώνας. Εκεί διαδραματίστηκαν ιστορικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης 1821.Στις 8 Μαΐου μετά από σκληρές μάχες συγκράτησαν τους Τούρκους, κόβοντας τον δρόμο για τα Σάλωνα και την Πελοπόννησο, όπου μετέβαιναν για την κατάπνιξη της Επανάστασης.

Επόμενη επίσκεψη η Παύλιανη ορεινό χωριό στο Δήμο Λαμιέων όπου είναι χτισμένη στις πλαγιές του Όρους Οίτη. Μαγευτικό Αλπικό τοπίο, ιδανικό μέρος για φυσιολάτρες. Σημείο αναφοράς το Πάρκο με τις πηγές του ποταμού Ασωπού.

Ακολούθησε γεύμα στην πλατεία κάτω από τα πλατάνια.

Το απόγευμα πήρανε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας στάση για ένα καφεδάκι στην Νέα Αγχίαλο παραθαλάσσια κωμόπολη στις ακτές του Παγασητικού κόλπου. Τα ταξίδια εκτός από μια όμορφη ανάπαυλα από την καθημερινότητα αποτελούν και μια μοναδική πηγή εμπειριών.

“Ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων μέσα από ένα ευρύτερο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, προγραμμάτων και δράσεων έχοντας ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας” αναφέρει ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Γιώργος Νικολάου.