Το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, ώρα έναρξης 17:30 στο GRECOTEL LARISSA IMPERIAL (Φαρσάλων 182, ΤΚ 41335, στη Λάρισα) με θέμα: «Μηχανικοί Ελεγκτές Προσεισμικού Ελέγχου, για τον επείγοντα προσεισμικό έλεγχο δημοσίων κτηρίων».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες του τεχνικού κλάδου. Η πρώτη ενότητα αφορά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο, που περιλαμβάνει την εγγραφή Μηχανικών στο Μητρώο Ελεγκτών αλλά και τη διενέργεια Ελέγχου και την Καταγραφή αποτελεσμάτων από τον κ. Βασίλειο Μπαρδάκη, Δρ Πολιτικό Μηχανικό.

Η δεύτερη αφορά τον δευτεροβάθμιο Προσεισμικό έλεγχο Κτηρίων, εστιάζοντας στη μεθοδολογία και το θεωρητική υπόβαθρο, με εισηγτή τον κ. Δημήτριο Μπάρο, Δρ. Πολιτικό Μηχανικό.

Πρόκειται για μια εξαιρετική αφορμή να συζητήσουν αναλυτικά και να εμβαθύνουν τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ και γενικότερα οι επιστήμονες του τεχνικού κλάδου γύρω από ένα θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και απαιτήσεις.