Με τη μαζική συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, με θέμα «Αστικό κράτος: Είτε “επιτελικό” είτε “δίκαιο”, εχθρικό για τον λαό».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Κόμματος για τους εκτελεσμένους της περιόδου 1941-1944 και 1946-1950, στο Μεζούρλο. Εκεί χαιρέτισε ο Δαμιανός Μπαλασούλης, γραμματέας του ΤΣ Λάρισας και μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ ενώ έγινε και ομιλία από τον Πέτρο Κρίκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα στη δημοτική πινακοθήκη, όπου έγινε η κεντρική ομιλία από τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή.

Την εκδήλωση στην πινακοθήκη άνοιξε ο Αλέξης Ζορμπάς, μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Στον χώρο λειτουργούσε έκθεση βιβλίου, με την έκδοση του τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών ελευθεριών της ΚΕ με τίτλο: «Δικτατορία του κεφαλαίου: Το αληθινό πρόσωπο του σημερινού “επιτελικού κράτους δικαίου”» βιβλία των κλασσικών αλλά και σύγχρονες εκδόσεις με επίκεντρο το θέμα του ταξικού χαρακτήρα του αστικού κράτους.