Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με απόφασή της ίδρυσε δίκτυο με τίτλο «Δίκτυο πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής».

Σκοπός του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πόλεων και των τοπικών κοινοτήτων του Ελληνισμού προς αυτό τον σκοπό, η δικτύωση και ο συντονισμός δράσεων, η αξιοποίηση των σχέσεων κάθε κοινότητας με τις άλλες κοινότητες, η συντονισμένη προσπάθεια επηρεασμού διεθνών κέντρων λήψης αποφάσεων, η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τις πραγματικές διαστάσεις της γενοκτονίας.

Ο Δήμος Λαρισαίων μετέχει ενεργά στο δίκτυο αυτό, με δεδομένο ότι στην πόλη μας έχουμε ισχυρή κοινότητα απογόνων Ποντίων και Μικρασιατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη πρωτοβουλία του Δικτύου ήταν το 2022 όταν προτάθηκε στις πόλεις-μέλη η διοργάνωση εκδήλωσης «Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» εν όψει της επετείου της Ημέρας Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, σε συνεννόηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λαρισαίων, διοργανώνει λιτή εκδήλωση στο χώρο μπροστά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και ώρα 20:30 .

Στην εκδήλωση αυτή καλούνται να παραβρεθούν οι συμπολίτες και ιδιαίτερα τα μέλη των Συλλόγων απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής.