Σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» με αφορμή την συμπλήρωση 75 ετών από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου).

Η εκδήλωση είχε ως καλεσμένο τον νεαρό Νίκο Παγγέα, άτομο με σύνδρομο Down και διακεκριμένο αθλητή.

Την εκδήλωση άνοιξε το Σύνολο Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Φρόσω Κτιστάκη και κ. Βιβή Καραγιάννη. Το σύνολο υποδέχτηκε ένθερμα τον καλεσμένο με δύο καταπληκτικά τραγούδια. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις προς τον καλεσμένο από τα παιδιά του σχολείου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η μητέρα του παιδιού κ. Εύη Σμουλιώτη, η οποία συνομίλησε με τα παιδιά και κατέθεσε την εμπειρία της. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο με θέμα το σύνδρομο Down και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές αφιέρωσαν ένα παραμύθι στον Νίκο, έπαιξαν μουσική και του πρόσφεραν χριστουγεννιάτικα δώρα και γλυκά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η καθηγήτρια κ. Έφη Τσοτσάνη, ο Νίκος, η μητέρα του και οι μαθητές του προγράμματος Δημοβέλης Μάριος και Καραστέργιου Ζωή έδωσαν συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο κ. Μάνια Γκουσιάρη την οποία ευχαριστούμε θερμά!

Τα παιδιά μέσω αυτής της εκδήλωσης έμαθαν πράγματα για τα άτομα με δυνητικές ικανότητες και ανέπτυξαν την ενσυναίσθησή τους. Με λίγα λόγια ήταν ένα μάθημα ζωής!

Υπεύθυνοι καθηγητές της εκδήλωσης ήταν οι κ. Μήλιου Αθηνά, κ. Τζόκα Βάια, κ. Τσοτσάνη Έφη, κ. Κοσμάνου Βασιλική, κ. Τσιούκα Εύη και κ. Κακαγιάννη Βασιλική.