Σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 8 μηνών για οπλοφορία και οπλοχρησία χωρίς ελαφρυντικά, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου χθες, ένας 51χρονος Αλβανός κάτοικος Λάρισας, διότι μετά από καυγά σκότωσε έναν 53χρονο με καταγωγή από την Αγριά, στις 12 Αυγούστου 2021, τα ξημερώματα έξω από καφενείο στη Λάρισα, χτυπώντας τον στο κεφάλι και στην κοιλιά με λοστό και κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία χθες το πρωί στα Δικαστήρια του Βόλου, όπου παραδέχτηκε την πράξη του και κατέθεσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα με τον οποίο έμενε παλιότερα στην ίδια γειτονιά της Λάρισας. Ο συνήγορος υπεράσπισης πρότεινε ελαφρυντικά, που το Δικαστήριο απέρριψε.

Στη δίκη κατέθεσαν επτά μάρτυρες (πέντε κατηγορίας και δύο υπεράσπισης) μεταξύ των οποίων η ιδιοκτήτρια του καφενείου, όπου έγινε ο καυγάς και το φονικό στη συνέχεια και ο αστυνομικός που πήγε στο σημείο, βρήκε τον κατηγορούμενο να κρατάει ακόμη τον λοστό στο χέρι και το θύμα αιμόφυρτο και αναίσθητο.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι είχε πάει στο καφενείο ενώ είχε πιεί, γνώριζε τον δράστη διότι παλιότερα έμεναν στην ίδια γειτονιά, το θύμα τον κέρασε ένα κρασί και ενώ έπιναν ξεκίνησε ο καυγάς όταν ο 53χρονος Έλληνας, που ήταν άνεργος έλεγε ότι δεν μπορούσε να βρει δουλειά, γιατί τις έπαιρναν όλες οι Αλβανοί. Πρόσβαλε δε με σεξιστικούς χαρακτηρισμούς τις αλλοδαπές γυναίκες, ενώ πριν το επεισόδιο το θύμα χόρευε και ο κατηγορούμενος χτυπούσε παλαμάκια.

Ο 51χρονος κατέθεσε ότι το τελευταίο τον πείραξε, γιατί εκείνη την εποχή η κόρη του νοσηλευόταν με καρκίνο, δεν άργησαν να μαλώσουν και να πιαστούν στα χέρια.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο κατηγορούμενος πήγε και πήρε το αυτοκίνητό του και προσπάθησε να χτυπήσει το θύμα (κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνήθηκε), στη συνέχεια έφυγε και επέστρεψε κρατώντας έναν λοστό που είχε πάρει από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, καθώς ήταν οικοδόμος και μετέφερε εργαλεία.

Όταν τον συνάντησε ξανά ισχυρίστηκε ότι τον χτύπησε μια φορά και δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, αλλά να τον τραυματίσει. Επίσης μια μάρτυρας κατέθεσε ότι άκουσε τον κατηγορούμενο να λέει στο θύμα «θα σε σκοτώσω, δεν θα γλιτώσεις».

Ο συνήγορος υπεράσπισης πρότεινε μειωμένο καταλογισμό της πράξης λόγω μέθης, τελούσε σε βρασμό ψυχικής ορμής και ζήτησε να μεταβληθεί η κατηγορία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ισχυρισμοί που το Δικαστήριο απέρριψε.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του 51χρονου αλλοδαπού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ισόβια για την ανθρωποκτονία, 1 έτος και 1000 € χρηματική ποινή για την οπλοχρησία και φυλάκιση 10 μηνών για την οπλοκατοχή.

Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 8 μηνών για οπλοφορία οπλοχρησία χωρίς ελαφρυντικά.

magnesianews.gr