Εδώ και ένα μήνα ζούμε τον εφιάλτη των πλημμυρών…Πολλοί από μας χάσαμε σπίτια, είδαμε τις περιουσίες μας να πνίγονται στη λάσπη, δε λυγίσαμε όμως…Μέσα σε αυτή την καταστροφή αναδείχτηκε και πάλι το μεγαλείο του εθελοντισμού…..’Ανθρωποι που άφησαν τις οικογένειές τους και έσωσαν συνανθρώπους μας κολυμπώντας στα νερά, φτάνοντας σε επικίνδυνα σημεία με βάρκες, αποφασισμένοι για όλα.

Με πείσμα αδιάκοπο δουλέψαμε κι εμείς οι άνθρωποι του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης , για να επιστρέψουμε γρήγορα ξανά σε αυτό που υπηρετούμε χρόνια τώρα.Τα δύσκολα δεν πέρασαν, η ανάγκη για αίμα δυνάμωσε , η προσφορά βρίσκει πάλι τον τόπο της, τον χρόνο της και την έκφρασή της” δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ειρήνη Μάνη και τα μέλη του, καλώντας όλο τον κόσμο να δώσει αίμα την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στην κοινότητα Φαλάνης από τις 8.30 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι.

Φως ανεκτίμητο στη δράση μας, η “Φλόγα της Αγάπης” που ξεκίνησε ήδη το ταξίδι της σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στην Φαλάνη στις 11 το πρωί της Κυριακής. “Φωτεινοί¨ λαμπαδηδρόμοι θα είναι νέοι από τη Εθελοντική ομάδα Φαλάνης, μαθητές σχολείων, αθλητές Σωματείων του Φαλανιακού, του Σμόλικα, του Γυμναστικού Συλλόγου και των Δρομέων Φαλάνης, του Συλλόγου γυναικών. Με δάδες αναμμένες θα “μεταφέρουν”  την ελπίδα, την αγάπη, την ανάγκη για προσφορά και αλληλεγγύη στους δρόμους, την πλατεία  και θα καταλήξουν στην κοινότητα του χωριού, όπου θα δώσουν φλόγα στο βωμό, μέσα από μια…ζεστή, λιτή αλλά γεμάτη δεσμούς τελετή.

 Τίποτα δεν είναι τόσο ισχυρό όσο η καρδιά του εθελοντή, τίποτα δεν απελευθερώνει το μεγαλείο μας ως την επιθυμία να βοηθήσουμε και να υπηρετήσουμε. Όταν τα πράγματα φαίνονται σκοτεινά, οι εθελοντές μπορούν να διαδώσουν το φως, ας γίνουμε λοιπόν ακόμη πιο πολλοί για τους συνανθρώπους μας που παίρνουν ζωή από τη ζωή μας” τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης Ειρήνη Μάνη, ζητώντας από όλους να ορθώσουν τη δύναμη που κρατούν στα χέρια τους, δίνοντας το παρών στην αιμοδοσία της Κυριακής.