Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς και του Αγιασμού σε όλα τα σχολεία του Δήμου Τεμπών. Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Αιδεσιμότατος εφημέριος π. Γεώργιος, παρουσία του Διευθυντή, των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, κατοίκων του Συκουρίου και αρκετών δημοτών.

Ο Δήμαρχος Τεμπών ευχήθηκε σε όλους υγεία, καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.

Όπως ένα λουλούδι ωριμάζει και ανθίζει, έτσι σήμερα το πρωί άνθισε και επίσημα το νέο απόκτημα του Δήμου Τεμπών, η υπερσύγχρονη σχολική μονάδα στο Μακρυχώρι.

Το νέο Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου, εγκαινίασε σήμερα ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, παρουσία του Διευθυντή, των εκπαιδευτικών, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και αρκετών κατοίκων του Μακρυχωρίου και του Δήμου Τεμπών.

Παράλληλα με τα εγκαίνια, τελέστηκε και ο Αγιασμός της έναρξης της σχολικής χρονιάς, από τον Αιδεσιμότατο εφημέριο π. Κωνσταντίνο.

"Σχεδιάζουμε ολοκληρωμένα και τρέχουμε τις διαδικασίες, αξιοποιούμε κάθε συμμετοχή σε προγράμματα και δημιουργούμε νέες υποδομές, αναβαθμίζουμε ενεργειακά όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Τεμπών, χωρίς να χάνουμε μέρα, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε," τόνισε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης.

Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας: " το νέο Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου, είναι μία νέα υπερσύγχρονη σχολική μονάδα, η οποία έχει τις δυνατότητες να φιλοξενήσει αρκετούς μαθητές. Αποτελείται από δύο ορόφους, όπου στεγάζονται αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία καθηγητών.
Επίσης, η σχολική μονάδα διαθέτει πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή των παιδιών μας, παρέχοντάς τους καλύτερες συνθήκες μάθησης και εκπαίδευσης. Πιστεύουμε στα νέα παιδιά, είναι οι αυριανοί δημότες μας και δημιουργώντας νέα σχολεία, "δημιουργούμε" μορφωμένους και καλύτερους πολίτες. Ευχαριστώ θερμά τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών για τη δημιουργία του σχολικού κτιρίου, όπως και τον ανάδοχο του έργου. Εύχομαι παιδιά εσείς και οι οικογένειές σας, να έχετε υγεία πάνω απ' όλα και να φροντίζετε το νέο σχολείο, όπως και το σπίτι σας, διότι είναι ένα κόσμημα για τον Δήμο μας".

Τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη, συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι υποψήφιοι σύμβουλοι και οι Πρόεδροι Κοινοτήτων Μακρυχωρίου και Συκουρίου.