Την 6η Εβδοµάδα Αστρονοµίας, διοργανώνει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο 20 Απριλίου από το Σχολείο Αστρονοµίας ΕΝΑΣΤΡΟΝ το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία και με τη συμμετοχή και άλλων φορέων

Σκοπός των εκδηλώσεων αστρονομικού περιεχομένου αυτών είναι να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό της πόλης και κυρίως στα παιδιά να γνωρίσουν την επιστήµη της αστρονοµίας, να τους προσφερθούν γνώσεις σχετικές µε τα ουράνια σώµατα και να θαυµάσουν τον Ήλιο µέσα από ειδικά τηλεσκόπια που θα στηθούν στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, αλλά και της Σελήνης στην αστροβραδιά που θα πραγµατοποιηθεί στο Δηµοτικό Αστεροσκοπείο.

Οµιλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και βιωµατικά εργαστήρια θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους τα παρακολουθήσουν να µυηθούν στην υπέροχη επιστήµη της αστρονοµίας.

Επισηµαίνεται ότι για τη συµµετοχή των παιδιών στα βιωµατικά εργαστήρια, σύµφωνα µε το πρόγραµµα, θα πρέπει να γίνει εγγραφή µε αποστολή µηνύµατος στο info@enastron.org. Λόγω του περιορισµένου αριθµού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συµµετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.