Το δήμο Ελασσόνας και την ομώνυμη πόλη, τους θεσμικούς φορείς, πολίτες, κτηνοτρόφους παραγωγούς και επιχειρήσεις, επισκέφθηκε το η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο που απαρτίζονταν από τοπικά μέλη και στελέχη του Κινήματος, στο πλαίσιο εξορμήσεων σε ολόκληρο το ν. Λάρισας, προκειμένου να ακουστούν τα προβλήματα κατοίκων, επιχειρηματιών και παραγωγών, ενώ στη συνάντησή της με το δήμαρχο κ. Νίκο Γάτσα, καθώς και τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ανέπτυξε το σχέδιό της για την ανάδειξη του Θεσσαλικού Ολύμπου και την ολοκληρωμένη ανάπτυξή του σε αγροτικό, τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Το πρώτο μέρος της περιοδείας περιλάμβανε επίσκεψη στη λαϊκή αγορά Ελασσόνας, τα τοπικά καταστήματα και τις τράπεζες, όπου η βουλευτής εισέπραξε την αγωνία καταναλωτών, παραγωγών, εμπόρων, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων και αφορούσαν κυρίως την ακρίβεια, τις αυξήσεις σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, που μετατρέπουν την καθημερινότητα των πολιτών σε αγώνα επιβίωσης, ακόμη και σε μια μικρή πόλη.

Στη συνέχεια, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μετέβη στο δημαρχείο Ελασσόνας, προκειμένου να συγχαρεί τον κ. Γάτσα για την επανεκλογή του και να συζητήσει μαζί του θεσμικά ζητήματα ενός κατεξοχήν ‘’δύσκολου’’ δήμου, λόγω ορεινότητας, τα οποία παγίως μεταφέρει στη Βουλή, μέσω ερωτήσεων στα αρμόδια υπουργεία, ενώ εστίασε στο σχέδιό της για την ανάδειξη του μυθικού Ολύμπου με την εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου και τη δημιουργία μεγάλου τουριστικού πόλου που θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα της προσδώσει νέους πόρους και δημιουργήσει προϋποθέσεις τάχιστης ανάπτυξης στην περιοχή .

Κατόπιν, η βουλευτής Λάρισας, αφού πραγματοποίησε συνάντηση με τον διοικητή και τα στελέχη του τοπικού Πυροσβεστικού Σταθμού, ακούγοντας τα κλαδικά τους αιτήματα, υποδέχθηκε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου στο πολιτικό της γραφείο στην Ελασσόνα και τους ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική, νέα χρονιά, στο πλαίσιο των θεσμικών καθηκόντων τους, επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που εκπροσωπούν.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Σήμερα άκουσα τη φωνή των πολιτών και των θεσμικών εκπροσωπήσεων της ορεινής και ημι-ορεινής Ελασσόνας. Άκουσα τη φωνή κάθε αγρότισσας και κάθε αγρότη, κάθε μικρο-επιχειρηματία, κάθε ηλικιωμένου, αλλά και κάθε νέου και νέας που επιμένουν να ζουν, να δημιουργούν και να ονειρεύονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, σε πείσμα της εποχής.

Είναι φωνές που αξίζουν να βρεθούν στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος, λαμβάνοντας έμπρακτη, όσο και πολύπλευρη στήριξη στα απανωτά πλήγματα που έχουν δεχθεί και οφείλονται, είτε στις φυσικές καταστροφές, είτε στην ακρίβεια που μαστίζει ολόκληρη τη χώρα. Η ακρίβεια όμως δεν είναι ‘’φυσικό’’ φαινόμενο, ούτε διέπεται από την τυχαιότητα που ορίζει τις φυσικές καταστροφές.

Η ακρίβεια, η οποία χτυπά αδυσώπητα, ακόμη περισσότερο τις ορεινές και ημι-ορεινές περιοχές, όπως η Ελασσόνα, εξαιτίας της εξ ορισμού μειονεκτικότητας ενός τέτοιου γεωγραφικού ανάγλυφου και των ανισοτήτων που παράγει, οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στην κυβέρνηση της ΝΔ. Η Ελασσόνα και τα ορεινά χωριά της πρέπει να πάψουν να είναι ‘’αόρατα’’ για το κεντρικό κράτος, έτσι ώστε να μην εγκαταλειφθούν.

Επιβάλλεται να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο που να καλύπτει τις υγειονομικές τους ανάγκες, μέσω δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για τους κατοίκους όλων των απομακρυσμένων περιοχών, έτσι όπως χρόνια τώρα προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Επιβάλλεται οι υπηρεσίες του ‘’σκληρού πυρήνα’’ του κράτους, όπως π.χ. η Πυροσβεστική να είναι στελεχωμένες, και να έχουν τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό ώστε να προστατευτεί αποτελεσματικά το φυσικό περιβάλλον που αποτελεί και το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα, μαζί με τον πρωτογενή τομέα, για την περιοχή.

Επιβάλλεται να αναβαθμιστεί η περιοχή, μέσα από τη βιώσιμη αξιοποίηση του Θεσσαλικού Ολύμπου, που θα καθιστά την ορεινή μειονεκτικότητά της σε παραγωγικό πλεονέκτημα με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Ακριβώς για όλους αυτούς τους λόγους ήρθα εδώ σήμερα.

Για να μεταφέρω τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ελπίδες των κατοίκων που επιμένουν να αγωνίζονται εδώ, παντού όπου υπάρχει διάθεση προσφοράς, αρωγής και οράματος για τον Τόπο μας, αλλά και να ξεκινήσω, όπως προεκλογικά δεσμεύθηκα, να αναπτύσσω τις παραμέτρους του σχεδίου ανάπτυξης του Ολύμπου, αναλαμβάνοντας το αμέσως επόμενο διάστημα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δημόσιας διαβούλευσης».