Στη Δοξολογία για το Νέο Έτος 2023, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, παρέστη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε τα κάτωθι:
«Καλή Χρονιά σε όλους !
Είχαμε σήμερα την ευλογία, να ξεκινήσουμε το ταξίδι στη νέα χρονιά από το πιο απάνεμο “λιμάνι”, το Μητροπολιτικό Ναό της Λάρισας, τιμώντας τη μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου.
Εύχομαι από καρδιάς, το ταξίδι στο 2023 να είναι ηλιόλουστο, ασφαλές, χωρίς άλλες “τρικυμίες” και “ναυάγια”.
Στη φετινή συναρπαστική διαδρομή, το πηδάλιο της Δημοκρατίας κρατά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, έχοντας την ευκαιρία να οδηγήσει τον Τόπο μας μακριά από το τέλμα της αναξιοπρέπειας, της τοξικότητας και της υποβάθμισης, σε μια νέα “γη” ευημερίας για όλους, βιώσιμης ανάπτυξης, ίσων ευκαιριών, αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Ο απολογισμός του έτους που αφήνουμε πίσω, είναι βαρύς, όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά συνολικά για την ανθρωπότητα που εκπέμπει S.O.S. Μετά τα μαύρα χρόνια της πανδημίας, μπορεί οι μάσκες να κατέβηκαν, αλλά τα κρυμμένα χαμόγελα δεν έλαμψαν ξανά. Τα πρόσωπα γύρω μας παρέμειναν σκυθρωπά και φοβισμένα, με τα σύννεφα της ενεργειακής κρίσης και της δραματικής ακρίβειας να σκεπάζουν τον πολυπόθητο ήλιο της “κανονικότητας”, και ένα κόκκινο ποτάμι βίας, εκμετάλλευσης και αίματος να καταπνίγει αθώες ψυχές γυναικών, παιδιών και εφήβων.
Στην ανατολή του 2023, εύχομαι να ανακαλύψει ο καθένας βαθιά μέσα του τον Άνθρωπο. Τον Άνθρωπο που αγαπά χωρίς όρια και διακρίσεις. Τον Άνθρωπο που πορεύεται με αρχές και αξίες. Τον Άνθρωπο που δεν κλείνει τα μάτια στο άδικο, δεν ανέχεται ό,τι δεν αξίζει, δεν συμβιβάζεται στη μιζέρια. Τον Άνθρωπο που στο “κυνήγι” της επιβίωσης και στις “ανηφόρες” της καθημερινότητας συχνά λησμονούμε, αλλά αυτός επιμένει να ζει, να λάμπει στο σκοτάδι, να ονειρεύεται, να διεκδικεί και να αγωνίζεται για το αυτονόητο: μια ανθρώπινη κοινωνία αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού, ειρήνης και ενότητας.
Από σήμερα Πρωτοχρονιά και ολόκληρο το 2023, δεν λησμονούμε το παράδειγμα του Μεγάλου Βασιλείου. Όπως Εκείνος -κατά την παράδοση- μοίρασε τα χρυσαφικά στους πολίτες κρυμμένα μέσα σε πίτες, έτσι και εμείς μπορούμε να μοιράζουμε καθημερινά απλόχερα τα αποθέματα αγάπης, που κρύβουμε στα βάθη της καρδιάς μας, σε όλους τους συνανθρώπους μας. Μόνον έτσι, με την ανιδιοτελή γενναιοδωρία, ο καθένας μας θα κερδίζει κάθε μέρα του 2023 το δικό του “τυχερό φλουρί”: το χαμόγελο, την ελπίδα και την αισιοδοξία πως όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
Χρόνια Πολλά Βασιλική, Χρόνια Πολλά Βασίλη,
Είθε του χρόνου, τέτοια ημέρα, να ευχόμαστε απλώς το 2024 να …μοιάζει στο 2023 !»