Τη διαρκή συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, εξέφρασε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία συμμετείχε στην γενέτειρά της, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ για τη μνήμη των 114 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών Αγροτών το 1910, επισημαίνοντας τα εξής:

«Για ακόμη μια φορά η συλλογική καρδιά των Ανθρώπων της γης και του μόχθου, καθοδηγούμενη από την ιστορική μνήμη, χτυπά σήμερα στα ιερά χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Κιλελέρ.

Οι αγρότες από την φύση των δραστηριοτήτων τους γνωρίζουν καλά, από παλιά, πως τίποτα δεν χαρίζεται και πως όλα έχουν ως τίμημα, τον μόχθο και τον αγώνα.

Σήμερα, οι παραγωγοί του Τόπου μας τιμούν την Ιστορία τους, με μια μεγάλη διαμαρτυρία απέναντι στην Κυβέρνηση,  διεκδικώντας το δικαίωμα να καλλιεργήσουν και πάλι τη γη τους, με όρους αξιοπρέπειας και όχι ως ‘’επαίτες’’ πρωθυπουργών και υπουργών που δήθεν ‘’ξύνουν τον πάτο του βαρελιού’’ γι΄αυτούς , αλλά δεν τολμούν να αγγίξουν τα ‘’βαρέλια’’ των μεγάλων και των ισχυρών πολιτικών φίλων τους.

Φέτος, οι δυναμικές τους διεκδικήσεις είναι πιο επίκαιρες από ποτέ, λόγω των καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων των θεομηνιών του Σεπτεμβρίου, λόγω της παράλογης αύξησης του κόστους παραγωγής και λόγω της κυβερνητικής πολιτικής των ‘’ευχολογίων’’, σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις τους και την έμπρακτη επαναφορά σε μια καλλιεργητική κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής εδώ και σχεδόν 5 χρόνια, για την ύπαιθρο είναι γνωστά.

Τα είδαμε, πρόσφατα, στις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους αγρότες, τα βλέπουμε και τα ακούμε κάθε μέρα στη Βουλή από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ημίμετρα και ‘’ασπιρίνες’’ που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της αγροτικής παραγωγής, ιδίως εδώ στην πλημμυροπαθή Θεσσαλία.

Δεν ακούσαμε ποτέ και από κανένα, τίποτα για αποζημιώσεις της τάξης του 100% για τις χαμένες καλλιέργειες και τον αγροτικό εξοπλισμό, δεν ακούσαμε τίποτα για την ουσιαστική αναπλήρωση εισοδήματος των κτηνοτρόφων, μέχρι να αποκατασταθεί το ζωικό τους κεφάλαιο, τίποτα για γενναίες επιχορηγήσεις για την άμεση αποκατάσταση των αγροτικών οδικών και των εγγειοβελτιωτικών δικτύων, τίποτα για την  αντιπλημμυρική θωράκιση ολόκληρης της Περιφέρειας και δεν ακούσαμε, απολύτως, τίποτα για μέτρα που θα δίνουν ‘’ανάσα’’ στο ολοένα διογκούμενο αγροτικό ιδιωτικό χρέος.

Η ανυπαρξία, ωστόσο, ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής και η απουσία συνολικού σχεδίου ανάταξης της παραγωγής από πλευράς της κυβέρνησης της ΝΔ, μαθηματικά, οδηγεί σε μια ερημοποιημένη Θεσσαλία

Σήμερα εδώ, θυμόμαστε πως οι πρόγονοί μας, αγωνιστές, όπως ο Μαρίνος Αντύπας και οι συνοδοιπόροι του, κολίγοι-αγρότες δίχως γη, δεν επέτρεψαν να τους διώξει από τον τόπο τους η αναλγησία και η αδηφαγία των μεγαλοτσιφλικάδων.

Πολέμησαν τα προνόμια και τα νίκησαν.

Οι απόγονοί τους, Άνθρωποι τίμιοι και απλοί, δουλευτές της γης θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για να μην αναγκαστούν να φύγουν από τα χωράφια τους και τις παραγωγικές τους δραστηριότητες, λόγω της κυβερνητικής απραξίας και αδιαφορίας, όπως και λόγω των κυβερνητικών ‘’εκλεκτικών συγγενειών’’ με τους προνομιούχους του σήμερα.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε διαχρονικά, στέκεται και πάλι στο πλάι τους, με μία σχέση καθαρή και ανυπόκριτη, έχοντας πάντοτε στην προμετωπίδα του προγράμματός του την ουσιαστική ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και όλων όσοι απασχολούνται σε αυτόν, με όρους αξιοπρέπειας.

Μόνο ενωμένοι, στη βάση των επιτυχημένων διεκδικήσεων του παρελθόντος, των αδικαίωτων ακόμη αγώνων του σήμερα και την προοπτική μιας Θεσσαλίας ξανά ‘’ατμομηχανή’’ της αγροτικής παραγωγικής  της χώρας, θα τα καταφέρουμε».