Μήνυμα για την Νέα Χρονιά, απηύθυνε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας τα εξής :

«Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με την ελπίδα και την ευχή να μην επαναληφθούν οι τραγωδίες που σημάδεψαν τις ψυχές μας και τις ζωές μας.

Τα Τέμπη, οι δολοφονίες πολιτών, στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, οι γυναικοκτονίες, οι μεγάλες πυρκαγιές, οι θεομηνίες που καταπόντισαν τη Θεσσαλία μας  κι άλλαξαν τον χάρτη, στερώντας από πολλούς συντοπίτες μας τα σπίτια τους, τις καλλιέργειές τους, τις επιχειρήσεις τους και σε 17 από αυτούς την ίδια τη ζωή τους, δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Αποτελούν πλέον, ένα συλλογικό τραύμα.

Αυτό ακριβώς το τραύμα «μιλά» μέσα μας, στην κάθε μέρα μας και οδηγεί τους αγώνες μας για τη νέα χρονιά.

Μια νέα χρονιά όπου η κυβέρνηση θα ασχοληθεί επιτέλους με τους πολλούς, τους αδύναμους και ευάλωτους και θα δώσει ουσιαστικές, όσο και άμεσες, λύσεις στους κατατρεγμένους από τις φυσικές καταστροφές, αλλά και στην ακρίβεια των τροφίμων, των καυσίμων, της ενέργειας, των υπηρεσιών.

Μια χρονιά όπου θα σταματήσουν πια τα  ‘’ξεροκόμματα’’ ελεημοσύνης, υποτιμώντας μόνο τη νοημοσύνη του Λαού μας και θα αναπτυχθεί ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν, των Ανθρώπων που δεινοπαθούν, των αδύναμων που διαρκώς περιθωριοποιούνται.

Η γιγαντωμένη φέτος βία, δεν είναι μια τυχαία συνθήκη, ούτε μια συγκυρία.

Είναι η έκφραση του θυμού, του απύθμενου τυφλού μίσους για όλους και όλα, της βαθιάς απογοήτευσης που τυφλώνει, οπλίζει, σκοτώνει.

Διεκδικούμε με τους αγώνες μας ένα 2024 που θα λαμποκοπά από τις ατελείωτες λιακάδες, που κάθε μέρα του θα βρίσκουμε ένα ξεχωριστό νόημα, που θα αισθανόμαστε, θα συναισθανόμαστε, θα νιώθουμε περισσότερο από ποτέ ‘’μαζί’’ και  «Κανείς Μόνος»

Έχουμε ανάγκη ένα νέο ξεκίνημα, με μοναδική πυξίδα τον Άνθρωπο.

Έχουμε ανάγκη μια χρονιά αμοιβαίας κατανόησης που θα ξεκινά μόνο από τη διαπίστωση ότι όλοι και όλες είμαστε ‘’σταγόνες’’ του ίδιου ωκεανού.

Όλα τα προηγούμενα προς τα πίσω χρόνια, περάσαμε πολύ δύσκολα.

Έπρεπε να παλέψουμε πολλές φορές περισσότερο απ’ ό,τι μας επέτρεπαν οι ίδιες μας οι δυνάμεις.

Πικραθήκαμε, χάσαμε τις ελπίδες μας, ‘’σκληρύναμε’’.

Ό,τι ζητά, ωστόσο, η ζωή από εμάς,  είναι λίγη περισσότερη πίστη στο Θαύμα.

Μια μικρή μόνο ‘’δόση’’ πίστης στο Θαύμα, ίσως να είναι αρκετή τελικά , για να συμβεί αυτό.

Ας το δοκιμάσουμε φέτος και ίσως δούμε τις ζωές μας , να μεταμορφώνονται.

Αξίζει! Όπως μας αξίζει ένα νέο ξεκίνημα μιας νέας, ασύγκριτα καλύτερης χρονιάς, που θα ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  να είναι το 2024!

Καλή και Ευλογημένη η νέα χρονιά, με Υγεία , Δύναμη και ΑΓΑΠΗ ».