Τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις κλήθηκε από την εκπομπή ‘Καλημέρα’ του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά, να σχολιάσει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

∙Για τα προτεινόμενα κυβερνητικά μέτρα και τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για την οικονομία :

«Αντί των εσωτερικών απαντήσεων με… μαντινάδες, πρέπει το επιτελικό κράτος της ΝΔ, επιτέλους, να ασχοληθεί με τον συντονισμό του εθνικού σχεδίου της οικονομίας της χώρας. Ας βγάλουν το κοριό από το ‘αυτί’, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε όλοι μαζί. Το εθνικό σχέδιο για την οικονομία θα πρέπει να διαμορφωθεί μαζί με τους κοινωνικούς και πολιτικούς εταίρους.

Το ποσοστό του 2,8 ρυθμού ανάπτυξης για το 2022 που αναφέρεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ, δε μπορεί να κάνει κανέναν μας να χαμογελάει. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιοαντιμετώπισης για την οικονομία. Τα μέτρα που προτείνει τώρα η Κυβέρνηση, είναι αυτά που παρουσιάσαμε εμείς, εδώ και 6 μήνες. Πάλι καθυστερημένα τα υιοθετεί, πάλι «κολοβά» τα εφαρμόζει

Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει 4 βασικούς άξονες για την αναχαίτιση της ακρίβειας: πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, μείωση του ΕΦΚ και ΦΠΑ στα καύσιμα, μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Επίσης, το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας για την κοινωνική κατοικία, που αποτέλεσε το ‘μήλον της έριδος’ , δυστυχώς δεν γίνεται αντιληπτό πόσο μεγάλη σημασία έχει για τη χώρα μας, καθώς στο Ταμείο Ανάκαμψης, η ΝΔ ενέταξε μόνο 100 κοινωνικές κατοικίες .

∙Για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες:

Οι τελευταίες ενδείξεις προμηνύουν τις αποφάσεις του ελληνικού λαού και κανείς πια δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το ποιος θα είναι πρώτος, δεύτερος ή τρίτος, στις επερχόμενες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει την μεγάλη έκπληξη, μέσα από τη δουλειά του, τις τεκμηριωμένες προτάσεις του και την αυτόνομη πορεία του.

∙Για τον αγροτικό κλάδο που πλήττεται διαρκώς :

Οι αγρότες βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και τα μάτια στον Θεό. Η ενίσχυση για το πετρέλαιο αποδείχθηκε μια ‘απάτη’, ενώ τα προϊόντα τους, εξαιτίας της κλιματικής κατάρρευσης, παραμένουν αδιάθετα. Η Κυβέρνηση αδιαφορεί, όπως χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του εμπάργκο της Αιγύπτου στην εξαγωγή των μήλων Αγιάς, όπου παρά το γεγονός ότι παραβιάζεται ευρωπαϊκή συμφωνία, η απάθεια των συναρμοδίων Υπουργών είναι εμφανής, το ίδιο βέβαια και η καταστροφή των παραγωγών μας»