Κορυφώθηκαν στη Νέα Υόρκη, οι επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την Ελληνική Παλιγγενεσία του 1821, με τη μεγαλειώδη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, όπου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη έδωσε το “παρών”, συμμετέχοντας στη διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων και εκπροσωπώντας την ΚΟ και τον Πρόεδρο της Παράταξης.

Μετά το πέρας της παρέλασης, η Λαρισαία Βουλευτής, με εμφανή συγκίνηση, δήλωσε τα κάτωθι:

«Τιμούμε σήμερα, εδώ στη Νέα Υόρκη, τα 201 έτη από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, που φέτος συμπίπτουν με την εκατονταετηρίδα ζωής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την εθνική ανάταση και αισιοδοξία, που διακατέχει όσους βιώσαμε τη συγκλονιστική εμπειρία να λάβουμε μέρος στο γαλανόλευκο “ποτάμι” που “πλημμύρισε” τη Νέα Υόρκη, αποτελούμενο από 85 σύνολα ομογενών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας , σε μια παρέλαση που διήρκεσε περίπου τρισήμισυ ώρες .

Η Ομογένεια κράτησε ψηλά την Ελληνική Σημαία, ορθώνοντας στα ύψη το φρόνημα και την αυτοπεποίθηση του Έθνους μας.

Στο χαμόγελο των μικρών παιδιών, που παρέλασαν με αξιοθαύμαστο καμάρι, ζωγραφίστηκε η ελπίδα μιας πατρίδας που αναγεννάται και ανθίζει ανά τους αιώνες, παρά τις τραγωδίες.

Στον επιβλητικό ήχο από τα τσαρούχια των Ευζώνων της Προεδρίας της Δημοκρατίας, συμπυκνώθηκε το πείσμα και η ισχύς που αποκτούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όταν πορεύονται με ενότητα,ομοψυχία και αλληλεγγύη.

Στον ανεπανάληπτο παλμό των χιλιάδων Ομογενών και Φιλελλήνων, που κατέκλυσαν την 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, οι ένδοξοι αγώνες και οι ηρωικές θυσίες των προγόνων μας, παραμένουν επίκαιροι. Αποτελούν λαμπρούς Φάρους για τα νέα ταξίδια του Ελληνισμού, πάντοτε με πυξίδα την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Ειρήνη,την Αξιοπρέπεια και την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το φυτίλι της Λευτεριάς που άναψε το 1821, παραμένει άσβεστο, ακτινοβολεί ανά την Οικουμένη και φωτίζει τα βήματά μας, ώστε να υπερκεράσουμε νικηφόρα κάθε σύγχρονο εμπόδιο.

Σ’ αυτούς τους ανθρώπους, είναι τουλάχιστον ντροπή να επινοούμε «κόφτες » στο εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς είναι η δυνατή μας φωνή και οι πρεσβευτές της χώρας μας, παντού στην Οικουμένη. Το πολιτικό μας σύστημα, οφείλει να σταματήσει να υποκρίνεται και να εισάγει άμεσα δυνατότητα εκλογικής έκφρασης όλων των αποδήμων» .