Για τις δηλώσεις του υποψηφίου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπ. Πνευματικού, η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, εξέδωσε την κάτωθι δήλωση:

«Οι πρωτοφανείς κυνικές δηλώσεις του υποψηφίου Βουλευτή της Ν.Δ., κ. Σπ. Πνευματικού αποτελούν απαύγασμα απανθρωπιάς και αναλγησίας για τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας.

Η απόσυρσή του (που σημειωτέον αποσύρεται μόνο …λεκτικά) από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., με καθυστέρηση μίας ημέρας, μετά την κατακραυγή, αποτελεί “φύλλο συκής” που δεν κατορθώνει να κρύψει την πραγματικότητα. Τη μαρτυρούν τα αδιάψευστα πεπραγμένα του κ. Μητσοτάκη, εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με την σκόπιμη υποβάθμιση και εγκατάλειψη του Ε.Σ.Υ., προς τέρψιν ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων, να έχει πλέον καταστεί άκρως επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία, όπως καταδεικνύουν με τον πλέον φρικτό τρόπο οι τραγωδίες των τελευταίων ημερών.

Το όψιμο προεκλογικό ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για το Ε.Σ.Υ. δεν πείθει κανέναν, το τετραετές έργο του στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας μιλά από μόνο του.

Η αξία της ζωής μέχρι την τελευταία στιγμή για όλους, ανεξαρτήτως πορτοφολιού, αποτελεί για εμάς εδώ στη Λάρισα κομβική προτεραιότητα, για την οποία έχουμε αναλάβει όλοι μαζί – προσωπικά με το δίκτυο #Κανείς Μόνος, τους αυτοδιοικητικούς, τοπικούς φορείς και συλλογικότητες, καθώς και την τοπική εκκλησία μας, πρωτοβουλίες και συνεχείς δράσεις για τη δημιουργία στην πόλη μας ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, που αγκάλιασε η πόλη και έγινε πλέον στόχος ζωής για όλους μας.

Αυτή την κουλτούρα, την αντίληψη και το συναίσθημα αντιτάσσουμε στην απαράδεκτη στάση και θέση των στελεχών της ΝΔ, που εμφανίζονται με αλαζονεία και απανθρωπιά να διαλέγουν τους ανθρώπους, σαν να είναι αυτοί οι Θεός! Όποιος είναι βαριά άρρωστος και δεν έχει ελπίδα, να αφήνεται στον άγριο θάνατο, του πόνου και της εγκατάλειψης. Είναι ακριβώς η συνέχεια και η κορύφωση της απίστευτης ρήσης πρωτοκλασάτου στελέχους της ΝΔ ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει…». Και δυστυχώς αυτά δεν ήταν... σαρδάμ. Είναι η αλήθεια , η ουσία των πολιτικών τους, της στόχευσης μιας Κυβέρνησης που καλπάζει ξανά προς την εξουσία και επιδιώκει να είναι ανεξέλεγκτη.

Στο ΠΑΣΟΚ νοιαζόμαστε για “το παιδί μας”, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που η Παράταξή μας οραματίστηκε και έκανε πράξη. Όπως έχει υπογραμμίσει ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, η Ελλάδα χειροτέρεψε τη θέση της ως προς τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Ήμασταν τρίτοι από το τέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας ξεπερνούσαν η Βουλγαρία και η Λιθουανία, ενώ πλέον μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα όσα προτείνουμε εδώ και μήνες, με συγκεκριμένο πακέτο προτάσεων, που κάνει το Ε.Σ.Υ. σύγχρονο και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, στηρίζοντας όλους τους πολίτες.

Απαιτείται άμεσα ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για να αναγεννήσουμε το Ε.Σ.Υ., να υπάρχουν υπηρεσίες για όλους τους πολίτες και κυρίως τους πιο ευάλωτους. Δεσμευόμαστε να διοχετεύσουμε το 8% έως 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, και όχι το 2% έως 4% όπως έχει επιλέξει με ιδεοληπτικό τρόπο, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος ο κ. Μητσοτάκης. Με αναβαθμισμένο πλαίσιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλη την Ελλάδα, μισθούς στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και ένταξη όλων στα βαρέα και ανθυγιεινά».