«Η Θεσσαλία δεν ζει πια» τόνισε μετ’ επιτάσεως η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, συμμετέχοντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Σπ. Φρεμεντίτη.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείσα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πλημμυροπαθής θεσσαλικός κάμπος, εξ αφορμής της σημερινής συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε ότι «εάν ρωτήσετε την Κυβέρνηση πόσες επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί 100%, πόσοι είναι οι άστεγοι, πόσα ποιμνιοστάσια δεν λειτουργούν και σειρά άλλων πραγματικών δεδομένων, δεν θα λάβετε πλήρη απάντηση, καθώς οριστικές καταγραφές ακόμα δεν έχουν γίνει. Οι μισοί περίπου αγρότες δεν έχουν αποζημιωθεί, αντίστοιχα σε τραγική κατάσταση αναμονής βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι. Μιλάμε για τη Θεσσαλία, αλλά η Θεσσαλία δεν ζει πια. Λυπάμαι, λοιπόν, που θα δω πάλι τον Πρωθυπουργό σήμερα στη Βουλή, όπως προηγουμένως τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών εδώ στην εκπομπή σας, να μας λένε αποσπασματικούς αριθμούς, τη στιγμή που π.χ. έχουμε τριάντα πέντε σημεία που ακόμα δεν έχουν συνδεθεί, με δρόμους κατακρημνισμένους, γέφυρες εκτός λειτουργίας, νοικοκυριά καταποντισμένα, επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κατεστραμμένες κ.ο.κ.».

Αναδεικνύοντας δε τη σημασία της Θεσσαλίας,  η Ε. Λιακούλη υπενθύμισε πως «δεν είναι μόνο μία μεγάλη περιφέρεια με 800.000 κατοίκους χωρίς να συνυπολογίζουμε τους εργάτες γης και τους επισκέπτες. Είναι ο Τόπος που παράγει το 36% των πρώτων υλών, των προϊόντων, είναι η “καρδιά” της ελληνικής παραγωγής που, δυστυχώς, δεν “χτυπά” πλέον». 

Περαιτέρω, όσον αφορά τα ερωτήματα για το φορολογικό Νομοσχέδιο της Ν.Δ., η Γραμματέας της Κ.Ο. άσκησε δριμεία κριτική στη φορολογική πολιτική του κ. Μητσοτάκη, αναδεικνύοντας ότι «στην Ελλάδα, οι ολιγάρχες έχουν την εικοστή έκτη χαμηλότερη φορολόγηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δεν παρέλειψε, επίσης, να υπενθυμίσει «τον“Νόμο Κατρούγκαλου” και τη βαρύτατη φορολόγηση που επεβλήθη επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ισοπεδώνοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και διαρρηγνύοντας τον κοινωνικό ιστό». «Τώρα, λοιπόν, η Ν.Δ. έρχεται να αποτελειώσει την κοινωνία. Λες και δεν κυβερνά η ίδια τόσα χρόνια, παριστάνει ότι σήμερα ανακάλυψε τη φοροδιαφυγή. Από το 2019 τί έκανε;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι, η Βουλευτής Λάρισας, αφού σημείωσε πρακτικά παράδοξα που ισχύουν στη φορολόγηση των εταιρειών, επισήμανε ότι «η πραγματική πάταξη της φοροδιαφυγής, όπου υπάρχει, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο ρεαλιστικό σχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα λαμβάνει υπόψη τις πρακτικές ιδιαιτερότητες των επαγγελμάτων τους, καθώς φέρουν ριζικές διαφορές από τους μισθωτούς ή τους συνταξιούχους, πάντοτε με φορολογική δικαιοσύνη. Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλει έναν κεφαλικό φόρο, με ταυτόχρονη ηθική απαξίωση των πολιτών που συλλήβδην αντιμετωπίζονται ως δήθεν φοροφυγάδες. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και απαιτείται να αλλάξει».