Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, όπου εγκρίθηκαν οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος υπέρ των πολιτών, ενόψει των εθνικών εκλογών, τοποθετήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στην αναλυτική ομιλία της, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής σημεία:

«Ανταμώνουμε σήμερα με τις εθνικές εκλογές προ των πυλών, διανύοντας μια ακήρυχτη προεκλογική περίοδο, ενώ ταυτόχρονα -ας μην αμελούμε- πως έχουμε ήδη εισέλθει στο εκλογικό έτος των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή, σήμερα κάνουμε όλοι μαζί ένα ακόμα βήμα στο μεγάλο “ταξίδι” που ξεκινήσαμε πριν ένα χρόνο, με την εκλογή του νέου Προέδρου.

Μετά το Συνέδριο του Μαΐου, μετά τις εκλογές των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών, μετά τις θεματικές προγραμματικές συναντήσεις ανά την Ελλάδα -όπως αυτή για τον πρωτογενή τομέα στη Λάρισα-, μετά τις διαδοχικές εξορμήσεις μας σε κάθε εσχατιά της πατρίδας μας, με την ανασύνταξη των Τομέων σε δημιουργική εξέλιξη, τώρα προχωράμε ακόμα πιο πολύ.

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι ο δρόμος είναι εύκολος και ανοιχτός. Το μονοπάτι θα το ανοίξουμε και πάλι εμείς, με επιμονή και υπομονή, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας και αφοσιωμένοι στο στόχο μας να υπηρετήσουμε το λαό μας και την πατρίδα μας. Είμαστε όλοι ίσοι, αλλά δεν είμαστε ίδιοι. Η διαφορετικότητα, στην παράταξη μας, σε ιδεολογικό επίπεδο, ήταν πάντοτε πλούτος. Διαφορετικό όμως ηθικό και αξιακό πρόσημο, μακριά από τις αρχές μας , δεν γίνεται ανεκτό . Είναι κόκκινη γραμμή, δεν έχει καμία σχέση με εμάς και καμία έκπτωση σε αρχές και αξίες μας δεν επιτρέπουμε .

Σε ότι αφορά το πρόγραμμά μας, συνεπής στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στη βάση του κόμματος, η ηγεσία μας, υλοποιεί τη ρητή υπόσχεσή της, πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι το κόμμα που θα κάνει τη διαφορά, ως μια πολιτική δύναμη που θα πορεύεται πάντοτε με διαυγή προγραμματικό λόγο, με συγκεκριμένες θέσεις και επεξεργασμένες σύγχρονες λύσεις, που απαντούν στις ρεαλιστικές καθημερινές ανάγκες των συνανθρώπων μας, πρωτίστως των μεσαίων και αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Σήμερα συναποφασίζουμε και εγκρίνουμε, όλοι μαζί ενωμένοι,το “οπλοστάσιο” με τα “πολεμοφόδια” που θα αξιοποιούμε στο εξής καθημερινά στον “πόλεμο” ενάντια στον ελιτισμό και το λαϊκισμό.

Σήμερα η παράταξή μας, υψώνει δυνατά τη φωνή της και δίνει τη δική της απάντηση στο αδιέξοδο του τεχνητού δικομματισμού της Δεξιάς και του συγκυβερνήτη του Καμμένου.

Σήμερα εδώ σε αυτή την αίθουσα, Συντρόφισσες και Σύντροφοι δεν είμαστε μόνοι. Μέσα από τις σελίδες του Προγράμματος χτυπά δυνατά η καρδιά της κοινωνίας. Μέσα από τις νγραμμές του Προγράμματος, ακούγεται η φωνή των συμπολιτών μας που συνθλίβονται στις “συμπληγάδες” της ενεργειακής κρίσης και της αλματώδους ακρίβειας. Η φωνή των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των κατοίκων της υπαίθρου, που επιμένουν να μην εγκαταλείπουν τα χώματά τους, ενώ το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί “στο Θεό”.

Ακούγεται η κραυγή αγωνίας της νέας γενιάς, που διεκδικεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της με αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες. Η απόγνωση των συνανθρώπων μας που έχουν εγκαταλειφθεί στο κοινωνικό περιθώριο, που βλέπουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματά τουςνα καταπατώνται. Η φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μαραζώνει μετά από πολλαπλά οικονομικά, θεσμικά και λειτουργικά χτυπήματα.

Μέσα σε αυτό το Πρόγραμμα χτυπά η καρδιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, που οδεύει στις εκλογές μέσα από έναν ολισθηρό δρόμο θεσμικού ευτελισμού, παρακρατικών μεθοδεύσεων και ηλεκτρονικών κλειδαρότρυπων.

Το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το διαυγές σοσιαλδημοκρατικό προοδευτικό πολιτικό στίγμα μας, ο καινοτόμος σύγχρονος πολιτικός λόγος, μπορεί να αποτελέσει το “καύσιμο”, που θα επιταχύνει τη “μηχανή” της μεγάλης αυθεντικής Δημοκρατικής Παράταξης για να αναπτύξει ταχύτητες πρωταγωνιστή στην “κούρσα” του πολιτικού σκηνικού, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας.

Με κινητήριες δυνάμεις την ενότητα, τις ανοιχτές, συμμετοχικές, δημοκρατικές, διαδικασίες, την αξιοποίηση κάθε ψηφιακής δυνατότητας, το μπόλιασμα αφενός μεν της ενεργού παρουσίας της νέας γενιάς, που παίρνει δυναμικά τη σκυτάλη, αφετέρου της πολύτιμης εμπειρίας των ιστορικών στελεχών, που έμειναν πιστοί και πάλεψαν στα δύσκολα. Με κινητήριο δύναμη, ιδίως, τη σκληρή δουλειά και την αδιάκοπη αφοσίωση στις ανάγκες, τα προβλήματα και τα όνειρα του Ελληνικού Λαού.

Συνεχίζουμε με εξωστρέφεια, σε άμεση διαρκή και διαδραστική σχέση με τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών, σε ζωντανή επαφή με τη βάση μας, σε αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους Ανθρώπους της διπλανής πόρτας στο πεδίο κάθε προβλήματος. Με τα μάτια, τα αυτιά και την καρδιά εκεί, όπου έστω και ένας συνάνθρωπός μας υποφέρει. βγάζουμε την κοινωνία ξανά στο προσκήνιο και τον Άνθρωπο στον πυρήνα της πολιτικής μας πρότασης»