Στη γιορτή κάστανου στην πλατεία Αμπελακίων παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας τα εξής:
«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι μαζί σας σήμερα, στη γιορτή κάστανου στα Αμπελάκια. Μια γιορτή που διεξάγεται για 4η φορά και τείνει πλέον να γίνει θεσμός για τον Τόπο μας.
Είναι, κάθε φορά, μια ιδανική ευκαιρία να ανταμώσουμε όλοι μαζί. Να ενωθούμε γύρω από το εξαιρετικό τοπικό προϊόν των Αμπελακίων, το κάστανο. Να ενημερωθούμε και ανταλλάξουμε απόψεις για τις σύγχρονες εξελίξεις της καστανοκαλλιέργειας. Να πλημμυρίσουμε με εικόνες, γεύσεις και μνήμες παράδοσης, τιμώντας την πλούσια τοπική ιστορία.
Η φετινή μας συνάντηση είναι ξεχωριστή, αλλά δυστυχώς για αρνητικούς λόγους. Κοιτάζω γύρω μου όλους εσάς, όσους έχετε στηρίξει τη ζωή σας και την επιβίωση των οικογενειών σας στην παραγωγή κάστανου, και ξέρω καλά πως η φετινή χρονιά μόνο γιορτή δεν είναι για εσάς. Το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί στα ύψη, η ενεργειακή κρίση σας εξοντώνει, η εκτίναξη των τιμών καθιστά “Γολγοθά” την καθημερινότητά σας.

 

Με σειρά κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων, έχω φέρει τη φωνή σας μέσα στη Βουλή, έχω αναδείξει προς την Κυβέρνηση κάθε τι που σας προβληματίζει. Ενδεικτικά μόνο, αξίζει να αναφέρω πως στις αρχές του μήνα κατέθεσα εξειδικευμένη Ερώτηση ειδικά για τους καστανοπαραγωγούς, εγείροντας όλα τα ζητήματα της φετινής σοδειάς. Έχω καταθέσει αναρίθμητες Ερωτήσεις για το ασύμφορο κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, την ενέργεια, αλλά και τις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Τονίζω συνεχώς, με διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις μου, την επιτακτική ανάγκη στήριξης του αγροτικού εισοδήματος.
Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η σημερινή απαξίωση, υποβάθμιση και εγκατάλειψη της υπαίθρου, είναι απαράδεκτη και ντροπιαστική.
Γνωρίζετε καλά ότι προσωπικά -υπηρετώντας την Παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου ανελλιπώς από την 1η στιγμή της ίδρυσή της μέχρι σήμερα, χωρίς να εγκαταλείψω ούτε για μισό λεπτό το ΠΑΣΟΚ- υπήρξα πάντοτε στο πλευρό των δίκαιων διεκδικήσεων του αγροτικού κόσμου. Όχι μόνο στα ωραία λόγια, αλλά με πράξεις κοντά στους παραγωγούς.
Έτσι αδιάκοπα συνεχίζω και σήμερα, με μπροστάρη τον Πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη, στον αγώνα να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια, η περηφάνια, η ανθεκτικότητα και η ευημερία των Αγροτών. Στη μάχη για βιώσιμη και ανθρώπινη ανάπτυξη της υπαίθρου, κάθε χωριού απ’ άκρη σ’ άκρη της πατρίδας μας.

Με τη δική σας δύναμη, ενωμένοι στον κοινό σκοπό μιας καλύτερης και πιο φωτεινής μέρας για τον Τόπο μας, είμαι βέβαιη πως του χρόνου, στην 5η γιορτή κάστανου στα όμορφα Αμεπλάκια, θα ανταμώσουμε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, όπου επίκεντρο δεν θα είναι τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, αλλά το χαμόγελο στα χείλη κάθε Ανθρώπου, κάθε Αγρότη, κάθε νέου που αξίζει και μπορεί να δει τα όνειρά του να “ανθίζουν” στην ευλογημένη θεσσαλική γη μας.»