Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη, ήταν το πρωί της Πέμπτης η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγήςκαι Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. 

Με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις πυρκαγιές, η  Λαρισαία Βουλευτής τόνισε πως «βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, την οποία ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Αναμένουμε, λοιπόν, από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, να δώσει από το βήμα της Βουλής απαντήσεις για μια σειρά συγκεκριμένων παραμέτρων που έχουμε αναδείξει στο δημόσιο διάλογο. Απαντήσεις γιατί, ενώ η κλιματική κατάρρευση είναι ήδη δραματικά παρούσα, καταγράφεται ανισομερές ισοζύγιο μεταξύ πρόληψης και καταστολής, καθώς ετησίως δίνονται περίπου 600 εκατομμύρια για την καταστολή, και μόνο 189 εκατομμύρια για την πρόληψη.Απαντήσεις για τη θλιβερή πρωτιά, η φωτιά στον Έβρο να είναι η μεγαλύτερη φωτιά στην Ευρώπη την τελευταία εικοσαετία. Απαντήσεις στις καταγγελίες των επιστημόνων πως σύγχρονα εργαλεία παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ θα μπορούσαν να αποδειχθούν καταλυτικά ακόμα και στην αποτελεσματική κατάσβεση των πυρκαγιών».

Περαιτέρω, η Ε. Λιακούλη αναφέρθηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με συναρμόδιους Φορείς και ειδικούς, από την οποία προέκυψε, μεταξύ άλλων, η έλλειψη σύνδεσης και συνεργασίας ανάμεσα στις σχετικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, τόνισε ότι « επειδή πολλά ακούγονται για συγκρίσεις με άλλες Χώρες, επισημαίνω ότι ναι μεν υπήρξαν πυρκαγιές στην Πορτογαλία, αλλά μέσα σε λίγες ημέρες θαρρετά και ρητά παραδέχθηκαν πως απέτυχε το μοντέλο δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης και δεσμεύτηκαν να το αλλάξουν. Θα τολμήσει να προβεί σε αντίστοιχη παραδοχή αποτυχίας σήμερα ο Πρωθυπουργός;»

Επί των ερωτήσεων για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΣΥΡΙΖΑ, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιδεικνύει σεβασμό για θέματα που αφορούν τα εσωτερικά άλλων κομμάτων.