Χαιρετισμό απέστειλε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στην σημερινή ημερίδα για τον Πανάγιο Τάφο, που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας της Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Στον χαιρετισμό της η Γραμματέας της Κ.Ο., ανέφερε τα εξής:

«Παρότι δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ προσωπικά η ίδια, λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων που με κρατούν εκτός νομού, στην σημερινή ημερίδα για τον Πανάγιο Τάφο με θέμα: «Η Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου», σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου επιφυλάξατε, προσκαλώντας με.

Πρωτίστως, θέλω να συγχαρώ, όλους τους συνδιοργανωτές, αυτής της πολύ σημαντικής θρησκευτικής ημερίδας , καθώς πρόκειται για την ιστορία του εμβληματικού Πανάγιου Τάφου, στην Ιερουσαλήμ, όπου στις 26 Οκτωβρίου του 2016, ξανάνοιξε μετά από 7 ή – κατά άλλους μελετητές – 5 αιώνες . Σε μια πόλη που ενώνει θρησκείες και πολιτισμούς, μια πόλη μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, όπου συνυπάρχουν τέσσερις συνοικίες, η Χριστιανική, η Αρμένικη, η Εβραϊκή και η Μουσουλμανική.

Πολλά συγχαρητήρια, αξίζουν στην επικεφαλής και επιστημονικά υπεύθυνη του έργου, κα. Αντωνία Μοροπούλου, καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και σε όλη την διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ, για την «Προστασία Μνημείων», που είχε την ευθύνη του έργου αποκατάστασης, με αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς, αποτελούμενη από 70 Έλληνες επιστήμονες, αναστηλωτές, συντηρητές, τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι από κοινού, δούλεψαν άοκνα, ώστε να γίνει το αδύνατο εφικτό και να παραδοθεί ξανά το Ιερό Κουβούκλιο, ¨φωτίζοντας¨ ολόκληρη την Οικουμένη.

Όλοι μας νιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς, που χάρη στην προσφορά των Ελλήνων Μηχανικών ,υπό την καθοδήγηση της κας Μοροπούλου, αναδεικνύεται το παγκόσμια εμβληματικό έργο της Χριστιανοσύνης, το Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου. Η προσφορά τους αυτή, αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη, ανυπολόγιστης αξίας και είναι ίσως το σημαντικότερο έργο αποκατάστασης της Ορθοδοξίας.

Είμαστε επίσης περήφανοι, που ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο, υπήρξε ο πρωτοπόρος σε αυτό το σημαντικό και καινοτόμο εγχείρημα, καταδεικνύοντας ότι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο βρίσκονται στην διεθνή πρωτοπορία της τεχνογνωσίας και υψηλής τεχνολογίας και χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης.

Στην παλιά Πόλη όπου περικλείονται 50 αιώνες ιστορικής διαδρομής, ο Πανάγιος Τάφος είναι Ζωντανός, ενώνει και αγκαλιάζει τους Λαούς, πάνω από 20 αιώνες Χριστιανικής Πίστης και συνεχίζει να δίνει Ζωή και Ελπίδα σε όλη την Ανθρωπότητα»