Στα εγκαίνια του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ελασσόνα και την τελετή υπόσχεσης και απονομής πτυχίων και προαγωγών των εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, παραβρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), από την ίδρυσή του, κρατά καλά αναμμένη τη φλόγα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στον συνάνθρωπο και ως εκ τούτου αποτελεί έναν αναντικατάστατο Οργανισμό.

Κανείς δεν ξεχνά τον κομβικό του ρόλο σε όλες τις κρίσιμες υγειονομικές μάχες –μικρότερες και μεγαλύτερες- που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας.

Τα ιδανικά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι πανανθρώπινα: η προστασία της ζωής και της υγείας των Ανθρώπων, καθώς και η ανακούφιση και η πρόληψη του ανθρώπινου πόνου, ιδανικά που δεν θα πάψουν ποτέ να συγκινούν, δεν θα πάψουν ποτέ να ευαισθητοποιούν, δεν θα πάψουν ποτέ να ‘’λάμπουν’’.

Ο τόπος μας, συμπεριλαμβανομένης της Ελασσόνας, τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε από πολλαπλές κρίσεις που δεν έχουν αφήσει κανέναν και καμία από εμάς ανεπηρέαστο, πλήττοντας σαφώς περισσότερο τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η πανδημία, οι σεισμοί, οι κάθε είδους έκτακτες ανθρωπιστικές κρίσεις, αλλά και οι πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη γειτονιά μας, καταδεικνύουν την ανάγκη όχι μόνο της διατήρησης του Ε.Ε.Σ., αλλά και της με κάθε τρόπο ενίσχυσής του από όλους και όλες μας, με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί κανείς να προσφέρει.

Πρώτοι από όλους αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας η διοίκησή του, που επανειλημμένα τίμησε το νομό μας και την Ελασσόνα, όπως βέβαια και τα μέλη του και οι εθελοντές του – παλιοί και νέοι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Ελασσονίτες εθελοντές, στον Πρόεδρο του Τοπικού Ελασσόνας κ Ν. Μπαρλαγιάννη και σε όλο το ΔΣ για το μεράκι τους και την μεγάλη προσφορά τους στον τόπο μας.

Ένα ευχαριστώ ποτέ δεν θα είναι αρκετό για όλους εσάς, γιατί η αγάπη και η καλοσύνη σας δρα πολλαπλασιαστικά στην κοινωνία μας.

Και αυτό, ακριβώς, σας κάνει αναντικατάστατους».