Χαιρετισμό για την επετειακή εκδήλωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΤΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, απέστειλε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, καλώντας την κυβέρνηση να αξιοποιήσει ενεργά την τεχνογνωσία και τη διάθεση προσφοράς των Ελλήνων μηχανικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η βουλευτής Λάρισας επεσήμανε τα εξής:

«Αγαπητέ πρόεδρε του Τεχνικού Επιμελητηρίου,

Αγαπητά μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας,

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ όλους και όλες, ανεξαιρέτως, για την ευγενική σας πρόσκληση να παρευρεθώ στις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα, στον Τόπο μας, τη Λάρισα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 ετών από την ίδρυση του ΤΕΕ, ενός εξαιρετικά κομβικού θεσμικού οργάνου της ελληνικής επιστημοσύνης, αλλά και της εγχώριας επαγγελματικής δραστηριότητας.     

Η παρουσία μου, ωστόσο, στην παρέλαση της Ομογένειας στη Μελβούρνη, δυστυχώς, μου στερεί τη δυνατότητα να μοιραστώ μαζί σας, την όμορφη εκδήλωση που ετοιμάσατε.

Παρόλα αυτά, ευχαριστώ θερμά τη διοίκηση, όπως και τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, για τις άοκνες προσπάθειες που  γνωρίζω καλά ότι καταβάλλετε, προκειμένου να επανέλθει η Περιφέρειά μας, σε πρότερη κατάσταση –αν όχι σε καλύτερη- μετά τις καταστροφικές θεομηνίες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Είμαι βέβαιη, πως η ελληνική κυβέρνηση, θα σταματήσει την πρωτοφανή υποτίμηση των μηχανικών μας και μελών του ΤΕΕ και, αργά ή γρήγορα, θα αναγνωρίσει τις υπηρεσίες που μπορείτε να προσφέρετε στη συλλογική μας προσπάθεια, για την ανασυγκρότηση της περιοχή μας, αξιοποιώντας σας επιτέλους ενεργά, ως θεσμικό – συμβουλευτικό όργανο, αφού όλοι και όλες γνωρίζουμε, πως σε αυτό το πλαίσιο, είστε οι πλέον κατάλληλοι να ανταποκριθείτε.

Η αναγέννηση του Τόπου μας, περνάει μέσα από τις δικές σας προτάσεις και ιδέες, μέσα από τις δικές σας δραστηριότητες, μέσα από τη δική σας τεχνογνωσία και προσφορά και καμία ‘’άνωθεν’’ και ‘’κεντρική’’ απόφαση δε μπορεί αυτό, να σας -και να μας- το στερήσει.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, εύχομαι κάθε επιτυχία στην εκδήλωσή σας και, παράλληλα, δηλώνω ότι πάντοτε θα είμαστε Δίπλα και Μαζί, για τους Ανθρώπους μας και τον Τόπο μας».