Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, πραγματοποίησε στη Βουλή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με συμμετοχή του Διευθυντή της Κ.Ο., κ. Αθ. Γλαβίνα, και του Αναπλ. Γραμματέα του Τομέα Οικονομικών, κ. Απ. Κρυωνίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει προσφάτως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με την Ε. Λιακούλη να συνυπογράφει Ερώτηση προς τους
συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, θέτοντας επί τάπητος το πρόβλημα που εξακολουθούν να δημιουργούν σε δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες τα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο.

Αντικείμενο της σημερινής συζήτησης υπήρξε το χρόνιο και συνεχώς επιτεινόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες, καθώς και οι συλλογικοί δικαστικοί αγώνες, στους οποίους έχουν επιδοθεί τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια τους να βρουν μια δίκαιη, βιώσιμη και συμβατή με τους ευρωπαϊκούς κανόνες λύση για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Η Ε. Λιακούλη σημείωσε πως τόσο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν τόλμησαν να επιλύσουν το θέμα νομοθετικά.

Επιπροσθέτως, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ανέδειξε τη σταθερή συμβολή και υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην προσπάθεια των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένων πολιτών , καθώς και των οικογενειών τους, να ανακουφιστούν από τα δυσανάλογα βάρη που σηκώνουν.

«Η Παράταξή μας θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο θεσμικό μέσο “πίεσης” προς την Κυβέρνηση, ώστε να επιτευχθεί οριστική και δίκαιη λύση για τους δανειολήπτες», υπογράμμισε με έμφαση η Λαρισαία Βουλευτής, η οποία φέρνει το θέμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ , αλλά άμεσα και στη Βουλή σε δημόσια συζήτηση.