Στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πυροσβεστικής Λάρισας μετέβη εκτάκτως η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες, που «άλλαξαν το χάρτη της Θεσσαλίας» , όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας κ. Λάμπρος Κίτσιος

Η Γραμ της ΚΟ ζήτησε και έλαβε όλες τις πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί και συζήτησε τις εναλλακτικές που σχεδιάζει η ΠΥ Λάρισας, ενώ μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τις μεγάλες καταστροφές που έχουν επιφέρει τραγικές συνέπειες στη Θεσσαλία. Στο νομό μας υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι άνθρωποι, ζώα και περιουσίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Υποδομές και επιχειρήσεις έχουν εξαφανιστεί και όπως μου είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της ΠΥ κ Κίτσιος, « ο τόπος μας έχει αλλάξει μορφή, αλλού πλέον είναι οι δρόμοι, αλλού ποτάμια και εξαφανίστηκαν ολόκληρα χωριά» . Ενώπιόν μου οι δυνάμεις στο πεδίο απεγκλώβισαν κατοίκους από την Υπέρεια, το Σωτήριο, τον Πλατύκαμπο, τη Γλαύκη, τη Χάλκη, το Αρμένιο κλπ. Ο δήμος Κιλελέρ φαίνεται ισοπεδωμένος, ενώ η περιοχή των Φαρσάλων έχει πληγεί ξανά και περισσότερο από τον Ιανό. Σώθηκαν περισσότεροι από 150 άνθρωποι μέχρι αυτή τη στιγμή και η επιχείρηση συνεχίζεται. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ενώ γνωρίζουμε ότι διανύουμε περίοδο κλιματικής κρίσης –αν όχι κατάρρευσης, ο κρατικός μηχανισμός ήταν απροετοίμαστος οι υποδομές δεν άντεξαν, τα ποτάμια ξεχείλισαν και η έλλειψη κεντρικού συντονισμού, ειδικού σχεδιασμού για τη Θεσσαλία και άμεσης ανταπόκρισης στην πληροφόρηση των ειδικών  επιστημόνων για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, οδήγησαν στην καταστροφή. Η οποία είναι βιβλική. Πρέπει τώρα να σωθούν πρώτα οι εγκλωβισμένοι, να σταθούμε τώρα όλοι δίπλα στις δυνάμεις που επιχειρούν και δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τη τεράστια προσφορά τους. Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη, οι πόροι που απαιτούνται για την αποκατάσταση είναι τεράστιοι και η Κυβέρνηση πέρα από τους επικοινωνιακούς δήθεν «όψιμους συντονισμούς» , οφείλει να καταγράψει άμεσα τις ζημιές και να σχεδιάσει ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ανασυγκρότησης για τη Θεσσαλία , με αυξημένους πόρους, με διαβούλευση με όλους τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς φορείς  και διεκδίκηση  επιπλέον χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Θεσσαλία που ξέραμε, δεν υπάρχει σήμερα…»