Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Eφέστιας εικόνας της Παναγίας Αμπελακιώτισσας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στα Αμπελάκια, παραβρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων , η Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής, :

« Ημέρα μεγάλη και σημαντική σήμερα για την ιστορική κοινότητα των Αμπελακίων, καθώς σε κλίμα κατάνυξης, τιμήσαμε την εορτή της προστάτιδας των Αμπελακίων, Παναγίας Αμπελακιώτισσας, με τη συμμετοχή πιστών από όλο το νομό, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, την εσωτερική μας ανάγκη να ενωθούμε με τα ιερά Σύμβολα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τους Αγίους της.

Η γιορτή της Εφέστιας εικόνας της Παναγίας Αμπελακιώτισσας, κάθε χρόνο , συμπίπτει με την ολοκλήρωση της συγκομιδής του σημαντικού τοπικού αγροτικού προϊόντος του χωριού, του καστάνου και γι΄ αυτό ευλογείται ο καρπός που μοιράζεται σήμερα στους προσκυνητές.

Σήμερα, η Παναγία Αμπελακιώτισσα, που προστατεύει και ευλογεί τον κόπο των ανθρώπων, τον αγροτικό μόχθο στα ιστορικά Αμπελάκια που έχουν ως τοπικό προϊόν το περίφημο κάστανο, καλείται να παρηγορήσει τους κατοίκους της περιοχής που έπαθαν σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στη φετινή σοδειά τους.

Η Πολιτεία καλείται να συνδράμει καθοριστικά, καθώς οι καστανοπαραγωγοί φέτος δεν μπορούν να βγάλουν χειμώνα.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, με τις αντιξοότητες και τις απανωτές κρίσεις που μας κατακλύζουν, σε ηθικό και πνευματικό επίπεδο αλλά κα την οικονομική δυσχέρεια να ταλανίζει κάθε νοικοκυριό και οδηγεί σε απόγνωση, ειδικά τον πρωτογενή αγροτο-κτηνοτροφικό τομέα , το μήνυμα της αλληλεγγύης που η Ορθοδοξία προτάσσει, πρέπει να ακουστεί από τους αρμόδιους και να σπεύσουν να ανταποκριθούν.

Τους δίνεται σήμερα μια λαμπρή ευκαιρία!

Εύχομαι σε όλο το ιστορικό χωριό των Αμπελακίων και τους κατοίκους του, η Παναγία Αμπελακιώτισσα , με το αλύγιστο φρόνημά της, να δίνει ,δείχνοντας τον δρόμο για μια ζωή δικαιοσύνης και ήθους . Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλους ».