Συνάντηση με τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, κ. Αστέριο Μαντζιώκα, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 8ης Φεβρουαρίου, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Λαρισαία Βουλευτής συνεχάρη τον κ. Μαντζιώκα για την αναβάθμισή του, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και του ευχήθηκε από καρδιάς κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Επιπροσθέτως, η Ε. Λιακούλη ανέδειξε την μέχρι τώρα προσφορά του, υπογραμμίζοντας ότι προοιωνίζει τα βέλτιστα αποτελέσματα και στη νέα σημαντική θέση, από την οποία αναλαμβάνει την τιμή να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, επισήμανε τα εξής:
«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και συγκίνηση, κάθε φορά που ένας συντοπίτης μας, Λαρισαίος, διακρίνεται πέραν των ορίων του Νομού μας και της Θεσσαλίας. Απέδωσα σήμερα στον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, ένα εξαιρετικό λειτουργό, καλό Φίλο και ευαίσθητο άνθρωπο, τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια και εγκάρδιες ευχές για τα νέα του αναβαθμισμένα καθήκοντα. Η παρακαταθήκη του έργου του στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και η άριστη θεσμική συνεργασία του με τους τοπικούς Φορείς, είναι εξαιρετικά σημαντική και προεικονίζει από τώρα την επιτυχή και αποτελεσματική πορεία του και στην Αττική.
Από τη Βουλή των Ελλήνων, του πρόσφερα ένα συλλεκτικό τεύχος με τις τοιχογραφίες και όλα τα πολύτιμα εικαστικά που συνθέτουν το εμβληματικό μας κτήριο και αποτελούν συγχρόνως σταθμούς της ιστορίας μας και των αγώνων της Δημοκρατίας μας, την οποία και εκείνος καλείται να υπηρετήσει από την νέα του θέση.
Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η Αστυνομία αποτελεί πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος και εγγύηση της τήρησης του Κράτους Δικαίου. Η Παράταξή μας, διαχρονικά, συνέβαλε στον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας, ώστε να αποτελεί υπηρεσία υποστηρικτική προς τον πολίτη, με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και ελευθερίας.

Σε μία δημοκρατική κοινωνία η Αστυνομία οφείλει να συνδυάζει τόσο την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, όσο και την αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Με συνολικό στρατηγικό σχέδιο στην κατεύθυνση κυρίως της πρόληψης, με συνεχή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, τόσο σε επιχειρησιακά ζητήματα όσο και σε θέματα δικαιωμάτων και σεβασμού του πολίτη, με επαρκή κοινωνική ανταπόκριση στις ανάγκες προστασίας ευάλωτων ομάδων, όπως πρόσφυγες, μετανάστες, άτομα με αναπηρία, ανήλικοι, Ρομά, γυναίκες με την έξαρση της έμφυλης βίας. Με διαφάνεια και λογοδοσία, ανοιχτή στην κοινωνία και τον δημοκρατικό έλεγχο των πεπραγμένων της. Με κανόνες στην εσωτερική της λειτουργία, περιθωριοποιώντας και καταπολεμώντας παθογένειες, που υπονομεύουν το αίσθημα αντικειμενικότητας και εμπιστοσύνης του πολίτη. Στελεχώνοντας τα αστυνομικά τμήματα με επάρκεια.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε επεξεργαστεί μια σειρά από πολιτικές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η άρση μισθολογικών αδικιών και στρεβλώσεων, η αποκατάσταση της εργασιακής αξιοπρέπειας των αστυνομικών, η αναγνώριση της επικινδυνότητας του αστυνομικού επαγγέλματος.

Στο πρόσωπο του νέου Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απηύθυνα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο αξιέπαινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά και παραμένω αρωγός στο πλευρό τους, με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο, όπως επανειλημμένως έχω αποδείξει με διαδοχικές πρωτοβουλίες μου στη Βουλή.»