Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Κάθε ημέρα είναι μια καλή ημέρα για να πιστοποιούμε την αγάπη μας στους πιο πιστούς φίλους του Ανθρώπου, ωστόσο, η σημερινή θα πρέπει να μας προβληματίζει και να μας κινητοποιεί για όλα εκείνα τα ζώα που βασανίζονται, εγκαταλείπονται, παραμελούνται ή θανατώνονται.

Και ας μη ζήτησαν τίποτα από όλα αυτά, πέρα από το να μας δώσουν την αγάπη τους, χωρίς αστερίσκους, χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς υστεροβουλίες.

Η σημερινή ημέρα όμως ανήκει και στα μη εξημερωμένα ζώα, αυτά που αποτελούν μέρος του πλούτου του πλανήτη μας και που ζουν υπό τον φόβο της εξαφάνισης, είτε εξαιτίας της εκμετάλλευσής τους από το ανθρώπινο είδος, είτε λόγω της κλιματικής κρίσης που αποτελεί απόρροια των παράλογων, όσο και καταστροφικών δραστηριοτήτων του ανθρώπινου είδους.

Όλες οι σύγχρονες έρευνες των ειδικών καταδεικνύουν ότι, πλέον,δεν είναι απίθανη μια μαζική εξαφάνιση ειδών στη Γη, εξαιτίας της ρύπανσης από τα πλαστικά, της υπεραλίευσης, των εξορύξεων υδρογονανθράκων από τις θάλασσες κ.α., που υποβαθμίζουν διαρκώς το μοναδικό, κοινό σπίτι που διαθέτουμε: τον Γαλάζιο Πλανήτη.

Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ο σεβασμός των ζώων συντροφιάς, αλλά και της άγριας πανίδας, στο πλαίσιο του σεβασμού του περιβάλλοντος, αποτελεί απαρέγκλιτη πολιτική στάση και ζήτημα αρχής.

Κάθε προοδευτικός πολίτης οφείλει να προστατεύει τις ανυπεράσπιστες ψυχές των ζώων που δεν ζητούν τίποτα άλλο εκτός από ένα χάδι ή στην δεύτερη περίπτωση τον σεβασμό στην ελευθερία τους.

Γιατί κάθε περίσσευμα αγάπης που δίνουμε στα ζώα του πλανήτη, κάθε μέριμνα και φροντίδα επιστρέφουν σε εμάς σε πολλαπλάσιο βαθμό και με πολλούς τρόπους - κυρίως κάνοντάς μας καλύτερους Ανθρώπους…»