Μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 44ουΔημοτικού Σχολείου Λάρισας, καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, υποδέχθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κτιρίου και την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων από τους αρμοδίους της Βουλής, κάθισαν στα έδρανα των Βουλευτών και ενημερώθηκαν για την ιστορία του Κοινοβουλίου, την Ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος.

Ειδικότερα, η Ε. Λιακούλη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές στην Αίθουσα “Ελευθερίου Βενιζέλου”, όπου τους προσέφερε αναμνηστικό λεύκωμα του Ιδρύματος της Βουλής για την τάξη τους, καθώς και κεράσματα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, τόνισε τα εξής:

«Υποδεχόμαστε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων τη νέα γενιά της Λάρισας. Τους αυριανούς πρωταγωνιστές της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής του Τόπου μας.

Το φωτεινό τους χαμόγελο, το καθαρό βλέμμα τους, η φιλομάθεια και φιλοπατρία τους, προοιωνίζουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον προκοπής και δημιουργίας για την πατρίδα μας. Εδώ στο “Ναό της Δημοκρατίας”, υπό το άγρυπνο βλέμμα των ένδοξων πρωταγωνιστών της Ιστορίας μας, είχα την ευκαιρία να τους επισημάνω το πόσο “εύθραυστη” είναι η Ελληνική Δημοκρατία, που δεν πρέπει να θεωρήσουν ούτε στιγμή δεδομένη, αλλά να αγωνίζονται σε όλη την ενήλικη ζωή τους για να τη διαφυλάττουν αλώβητη και ισχυρή.

Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά τους, δεν θα είναι εύκολος. Η συστηματική υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και η ταυτόχρονη διόγκωση των κοινωνικών ανισοτήτων, δημιουργεί μαθητές πολλών ταχυτήτων και υπέρμετρες αδικίες. Δεν είναι σήμερα ο κατάλληλος χρόνος για να επεκταθώ.

Χρέος δικό μας, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τους παραδώσουμε μια Χώρα και έναν πλανήτη, καλύτερα από ό,τι τα παραλάβαμε.

Καθήκον δικό τους, είναι να συλλέξουν όσες το δυνατόν περισσότερες γνώσεις, να αναπτύξουν στο μέγιστο τις ικανότητές τους, ώστε με σκληρή προσπάθεια και ακλόνητο σθένος, να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, που θα θέτουν το συλλογικό όφελος πάνω από το ατομικό συμφέρον, το “εμείς”υπεράνω του“εγώ”.

Εύχομαι από καρδιάς στα παιδιά μας, καλή πρόοδο, να πρωτοπορήσουν σε όποιον τομέα αυτοί επιλέξουν και να μας ξεπεράσουν σε όλα, κάνοντας υπερήφανους τους γονείς και τους δασκάλους τους, δοξάζοντας τον Τόπο μας απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας και στα πέρατα της Γης.

Το μέλλον είναι στα χέρια τους.

Τους αξίζουν τα καλύτερα και τους τα εύχομαι ολόψυχα.»