Σε δήλωσή της, με την ευκαιρία της επιμνημόσυνης δέησης που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας στην μνήμη των εν ώρα καθήκοντος Πεσόντων Αστυνομικών, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επεσήμαινε τα εξής: 

«Ο μεγάλος πολιτικός διανοητής και Άγγλος φιλόσοφος του 17ουαιώνα, Τόμας Χομπς , περιέγραψε τον Άνθρωπο-Πολίτη στην πρώιμη νεωτερικότητα, μια εποχή ανεξέλεγκτης βίας και ελάχιστης αστυνόμευσης, λέγοντας πως για ένα τέτοιο άτομο «η ζωή είναι μοναχική, φτωχή, κακοήθης, κτηνώδης και σύντομη».

Ό,τι μας χωρίζει από τέτοιες προ-νεωτερικές έκνομες καταστάσεις ή πιθανές δυστοπικές καταστάσεις του μέλλοντος, είναι η Αστυνομία, στην εμπροσθοφυλακή της οποία θα στέκουν αιώνια, εκείνα τα στελέχη της που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Είναι οι ήρωες της καθημερινότητάς μας, είναι οι Άνθρωποι αυτοί στους οποίους κανένα ευχαριστώ και καμία ένδειξη ευγνωμοσύνης από την πλευρά μας δεν θα είναι αρκετά, δεδομένου ότι έδωσαν σε εμάς και την κοινωνία μας ό,τι πολυτιμότερο διέθεταν: την ίδια τη ζωή τους, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στις οικογένειές τους, αλλά και στον φορέα που υπηρέτησαν, την Ελληνική Αστυνομία. 

Μεγαλείο ψυχής, αυταπάρνηση και ιερό χρέος στην εκτέλεση των καθηκόντων τους είναι ένας συνδυασμός ποιοτικών χαρακτηριστικών που σπάνια συναντούμε σε αυτόν τον βαθμό,σε οποιοδήποτε επάγγελμα ή λειτούργημα.

Και, όμως, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ τα διέθεταν όλα αυτά και πλέον αποτελούν φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση από όλους και από όλες μας.

Από την πλευρά μας, το μεγαλύτερο χρέος μας είναι να διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη τους και να τιμούμε έμπρακτα, σε κάθε ευκαιρία, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία τους. 

Όμως παράλληλα, είναι τουλάχιστον υποκρισία η θλίψη για τον χαμό κάθε αστυνομικού που έπεσε στο καθήκον, ενώ την ίδια ώρα δεν αναγνωρίζει η Πολιτεία  το επικίνδυνο του επαγγέλματος τους. Η αύξηση της παραβατικότητας, η έκνομη κατάσταση που επικρατεί όλο και συχνότερα κυρίως στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, επιβάλλουν την έμπρακτη αναγνώριση του έργου των αστυνομικών μας , ως επικίνδυνης εργασίας. Οι δικαιολογίες τελείωσαν, η επανάληψη του αιτήματος είναι περιττή, ως απολύτως αυτονόητη, όπως επανειλημμένα τονίζει το ΠΑΣΟΚ»