Σε δήλωση προχώρησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου και της εγκαθίδρυσης στρατιωτικής δικτατορίας το 1967 στη χώρα μας, καλώντας τους πολίτες σε «δημοκρατική εγρήγορση»,  επισημαίνοντας τα εξής:

«Πριν από 57 χρόνια, ακριβώς, η πατρίδα μας βίωσε την πιο σκοτεινή νύχτα της σύγχρονης ιστορίας της, το σκοτάδι της οποίας μας θυμίζει ακόμη –κάθε τέτοια ημέρα- πόσο πολύτιμο, αλλά ταυτόχρονα και πόσο εύθραυστο είναι το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Μόνο η καθαρή αγάπη για τη Δημοκρατία, η αγνή λαχτάρα για την ελευθερία, η στέρεα φιλοπατρία, η τόλμη, η αυταπάρνηση, ο αλτρουισμός, η ανιδιοτέλεια, η αλληλεγγύη και η υπερκομματική ομοψυχία των πολιτών -πέρα από διαχωριστικές γραμμές και συμφέροντα, με μπροστάρηδες τους φοιτητές μπόρεσαν να οδηγήσουν στην υπέρβαση του φόβου και την επαναφορά της χώρας σε ομαλή πορεία.

Σε πολιτικό και εθνικό επίπεδο, η σημερινή μαύρη επέτειος έχει τεθεί στο στόχαστρο πολλών αναθεωρητών που θα επιθυμούσαν να ξαναγραφεί η Ιστορία του Τόπου μας, με το κατάμαυρο μελάνι τους και όχι με το χρωματιστό, με το οποίο στην πραγματικότητα γράφτηκε .

Είναι πολλοί αυτοί που σήμερα μιλούν για τα ‘’καλά’’ της δικτατορίας, μιλώντας για δήθεν έργα υποδομής, μιλώντας για δήθεν ασφάλεια, μιλώντας για δήθεν εθνική αξιοπρέπεια, κατά την επταετία της ντροπής.

Δεν μας είπαν, όμως, ποτέ πόσο τα ‘’έργα’’ της χούντας κόστισαν, σε σχέση με τα όσα πραγματοποιήθηκαν έκτοτε, δεν μας είπαν τι αντίτιμο είχε η ‘’ασφάλειά’’ για την Ελευθερία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και όχι μόνο των ‘’ημετέρων’’ και των προσκυνημένων στους δικτάτορες, δεν μας κοστολόγησαν ποτέ την απώλεια της μισής Κύπρου, που χάθηκε με δική τους ευθύνη και –κατά τα φαινόμενα- εξαιτίας της ελλιπούς στρατιωτικής και διπλωματικής τους κατάρτισης.

Πολλοί από τους αναθεωρητές της Ιστορίας του Τόπου μας ‘’κρύβονται’’ ακόμη και στα έδρανα του ναού της Δημοκρατίας, της Βουλής, ‘’κρύβονται’’ ακόμη και σε δημοκρατικά κόμματα, όπως το κυβερνών της ΝΔ.

Εξακολουθούν να μιλούν –ιδιωτικώς- για ‘’παραμύθια’’ και ότι τάχα οι νεκροί της Δημοκρατίας δεν υπήρξαν, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα ‘’συνθήματα’’ της χούντας, ‘’κλείνοντας το μάτι’’ σε ακροδεξιά ακροατήρια.

Εξαφανίζουν πραγματικούς νεκρούς, πραγματικούς βασανισμένους και πραγματικούς εκτοπισμένους επειδή έτσι τους βολεύει.

Η Δημοκρατία μας, όμως, μπορεί ορισμένες φορές να είναι εύθραυστη, γιατί και αυτό είναι μέρος της φύσης του Ανθρώπου, αλλά παράλληλα είναι μεγαλόθυμη, έχει επίγνωση, όπως βέβαια έχει και τη δύναμη να βάζει φρένο σε όλους όσοι την εχθρεύονται.

Αυτό συνέβη λίγο παλαιότερα με τη Χρυσή Αυγή, αυτό συμβαίνει σήμερα με τους Σπαρτιάτες, αυτό πρέπει να συμβεί και σε λιγότερο από δύο μήνες, στις Ευρωεκλογές.

Η Δημοκρατία μας απαιτεί εγρήγορση και ανθρώπους που θα την υπηρετούν με δυνατή και ασυμβίβαστη φωνή.

Η Ευρωβουλή και οι αντιπρόσωποι που θα στείλει στις Βρυξέλλες η Ελλάδα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να εναποτεθεί στα χέρια, πολιτικών που ακόμη νοσταλγούν την ανελευθερία και τους βασανισμούς, δεν πιστεύουν στους δημοκρατικούς θεσμούς και αν τους αφήναμε τη διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια τους, είναι βέβαιο πως θα έχαναν πολλά περισσότερα από την υπόλοιπη Κύπρο…».