Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις των 142 χρόνων από την απελευθέρωση της Λάρισας από τον τουρκικό ζυγό συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το δήμο Λαρισαίων στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος, στην συνοικία Αβέρωφ, όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ενώ ακολούθησαν πανηγυρικός, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της επιτύμβιας πλάκας και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.

Με μήνυμά της, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Συμπληρώθηκαν 142 χρόνια, από τότε που η Λάρισα ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό, με 60 χρόνια καθυστέρησης από την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Παρότι οι Θεσσαλοί μαχητές πρωταγωνίστησαν στα διάφορα επαναστατικά κινήματα τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, η Λάρισα κατόρθωσε να ενταχθεί στο επίσημο ελληνικό κράτος, μόνο αργότερα και κατόπιν μακροχρόνιων διπλωματικών διαβουλεύσεων.

Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε τους ιερούς αγώνες των επαναστατημένων προγόνων μας.

Σήμερα θυμόμαστε, όμως, ότι σπουδαίες νίκες μπορούν να σημειωθούν και με πιο ειρηνικά μέσα.

Η κομβική πόλη της Λάρισας και ο πολύτιμος θεσσαλικός κάμπος για την βιωσιμότητα του ελληνικού κράτους κερδήθηκαν με έναν τέτοιον τρόπο.

Η επέτειος των 142 χρόνων από την απελευθέρωση της Λάρισας μας θυμίζει πως το υπέρτατο αγαθό της εθνικής κυριαρχίας διαφυλάττεται με κάθε μέσο, είτε αμυντικό, είτε διπλωματικό και πως αυτή θα πρέπει να είναι στον 21ο αιώνα η στόχευσή μας.

Η ισχυρή αμυντική θωράκιση της χώρας, η οποία θα συνεπικουρείται από μία πολυδιάστατη και ενεργητική διπλωματία.

Αυτά τα δύο, σε συνδυασμό με την ενότητα και την ομοψυχία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, αποτελούν συνδυασμό νίκης, έναντι οποιουδήποτε κακόβουλου διεκδικητή, όσο δυνατός και αν είναι ή νιώθει ο ίδιος».