Επίσκεψη στο Οικονομικό Επιμελητήριο Λάρισας πραγματοποίησε η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Ειδικότερα, στη συνάντησή της με τη Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Γιώργος Χατζής, αντιπρόεδρος Ηλίας Κουτσιμπογιώργος, Γενικός Γραμματέας Νάτσιος Νίκος, μέλη Τσουλουφης Μαργαρίτης, Ζήσης Καφφές, Νίκος Χουλιάρας και Κοδράς. Μέλος κεντρικής διοίκησης Αιμίλιος Νταγιαννης και μέλος Σ.Τ.Α. Βασίλης Παπαποστόλου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν πολιτικές εκφάνσεις του φορολογικού συστήματος, στρεβλώσεις που υπάρχουν και ζητήματα που ανακύπτουν στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Και οι δύο πλευρές συνομολόγησαν ότι απαιτείται ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει τα βάρη, ανάλογα με τις δυνατότητες των φορολογουμένων , πολιτών και επιχειρήσεων. 

Η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε ότι «το μοντέλο των προσωρινών επιδομάτων και της “ανάπτυξης” του real estate απέτυχε. Η Ν.Δ. οδήγησε σε αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 45 δισεκατομμύρια και σε επικίνδυνη έκρηξη του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε επεξεργαστεί αποτελεσματικά μέτρα, προτάσσοντας τη φορολογική δικαιοσύνη, την ανάγκη για ισχυρό κοινωνικό κράτος, καθώς και την ανθεκτική βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Η Ευαγγελία Λιακούλη επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ προτείνει «συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο για ένα δίκαιο και προοδευτικό φορολογικό σύστημα, που περιλαμβάνει μείωση των φόρων στην εργασία, μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και προσωπικής φροντίδας, καθώς και έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, σε μονοπωλιακούς τομείς της οικονομίας». Ειδικά για το θέμα των μερισμάτων, επανέλαβε πως «η πρότασή μας για φορολόγηση του πλούτου είναι συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη και κλιμακωτή, ώστε να μην αδικηθεί κανένας και επιτέλους οι ισχυροί να καταβάλουν αυτά που τους αναλογούν Αφορά, με απλά λόγια, τα μερίσματα σε Εταιρείες - “μαμούθ”. Για τις πρώτες 50.000 ευρώ του διανεμόμενου μερίσματος, παραμένει ο συντελεστής φορολόγησης 5%. Το υπερβάλλον τμήμα πάνω από τις 50.000 και έως τις 100.000 ευρώ φορολογείται -και μόνο αυτό- με συντελεστή 10%. Και αν τα μερίσματα υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ, το επιπλέον και πάλι μέρος τους φορολογείται με 15%.». 

Επίσης στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη του νομού και συνολικά της Θεσσαλίας, με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να επισημαίνει ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι θεσμικός σύμβουλος και κοινωνικός εταίρος της πολιτείας, η οποία οφείλει να λαμβάνει σοβαρά  υπόψιν της τις θέσεις και τις προτάσεις του για κάθε θέμα και δυστυχώς αυτό δεν το κάνει. Σε ό,τι αφορά το νομό Λάρισας, η Ευαγγελία Λιακούλη ανέλυσε την αναγκαιότητα και την συμβολή που πρέπει να έχει το οικονομικό επιμελητήριο τόσο στο μεγάλο ζήτημα  της ανάπτυξης του Ολύμπου που αποτελεί το brand name της περιοχής μας όσο και στην δημιουργία του Αγροτικού Παρατηρητηρίου που πρέπει να λειτουργήσει με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας αγοράς, προκειμένου να γίνει εφικτή η σταθερή εξωστρέφεια στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. Τα δύο μέρη, ανανέωσαν το ραντεβού τους στο άμεσο μέλλον,  προκειμένου να εξετάσουν λεπτομερώς και να συζητήσουν τα ειδικά ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση