Με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση ορκωμοσίας νέων εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Λάρισας στην οποία συμμετείχε, αλλά και τη συνάντηση με εθελοντές που πραγματοποίησε στη συνέχεια, η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επεσήμανε τα εξής:

«Σχεδόν 146 χρόνια μετά, οι σκοποί ίδρυσης του Ερυθρού Σταυρού, όπως η προστασία της ζωής και της υγείας των Ανθρώπων, η ανακούφιση και η πρόληψη του ανθρώπινου πόνου καθώς και η διασφάλιση του σεβασμού σε όλους, είναι πιο επίκαιροι από ποτέ.

Οι πολλαπλές κρίσεις που δεν έχουν αφήσει κανέναν μας ανεπηρέαστο, πλήττοντας σαφώς περισσότερο τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είναι το καμπανάκι που αφυπνίζει την ανθρωπότητα.  Από την πανδημία μέχρι την κλιματική κρίση, τις έκτακτες ανθρωπιστικές κρίσεις μέχρι τις πολεμικές συγκρούσεις, δοκιμάσαμε τις αντοχές μας, διαπιστώσαμε τις αδυναμίες μας, συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολα «από τη ζωή περνάμε στη συντριβή».

Όμως, η Ελπίδα και η Ανθρωπιά είναι ακόμα εδώ. Όπως μας υπενθυμίζει συνεχώς ο Ερυθρός Σταυρός, με το αξιοθαύμαστο έργο του και την ακλόνητη δέσμευσή του, οι πράξεις καλοσύνης έχουν τη δύναμη να πυροδοτήσουν ένα ωστικό κύμα, να πολλαπλασιαστούν και να φτάσουν στα πέρατα του κόσμου.

Γιατί η αγάπη και η καλοσύνη δεν περισσεύουν ποτέ.

Η κάθε πράξη γενναιοδωρίας, εκτίμησης ή απλού ενδιαφέροντος για τους άλλους, χωρίς να περιμένει κανείς επαίνους ή ανταμοιβή, πάντα αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε την Κεντρική Διοίκηση του ΕΕΣ, που δημιούργησε ισχυρό τμήμα στη Λάρισα και στην Ελασσόνα. Νιώθουμε τη μεγάλη δύναμη που μας δίνουν και τους ευχαριστούμε από καρδιάς, γιατί ήταν «πάντα εδώ», σεμνά, αλλά τόσο ορατά, δίπλα στις ανάγκες μας.

Συναντήθηκα με την διοίκηση και τον Πρόεδρο κ Αυγερινό, αλλά και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου σε όλες τις γυναίκες και άνδρες της Λάρισας που εντάχθηκαν στα τμήματά μας και χαρίζουν χαμόγελο ελπίδας στην πόλη και στο νομό μας

Όλοι μαζί, με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα του Ανθρωπισμού και να πιστέψουμε ξανά στη δύναμη της Αγάπης.

Μας χρειάζεται απόλυτα και δυστυχώς εξακολουθεί να  μας λείπει πολύ…».