Για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, με μήνυμά της η Γραμμ. της ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζει τα εξής:

«Η 1η Οκτωβρίου, αποτελεί συμβολικά μια μέρα τιμής για την Τρίτη Ηλικία.

Μας καλεί να ακούσουμε προσεκτικά τις ανάγκες της, να εντοπίσουμε τα προβλήματά της και αφουγκραζόμενοι «την παλιά βοή» της ζωής που συνεχώς ρέει, να δώσουμε λύσεις, μέσω της συμπεριληπτικότητας, της ενσυναίσθησης και της αίσθησης καθήκοντος απέναντί της.  

Οι Άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας είναι οι τρυφερές μας μνήμες, οι βαθιές ρίζες μας, είναι «το πριν και το μετά μας».

Μια κοινωνία που δεν επενδύει στην Αλληλεγγύη, στην Αγάπη και τη Φροντίδα πρωτίστως για τους ηλικιωμένους, αλλά και συνολικά για τις ευπαθείς ομάδες, είναι μια κοινωνία που νοσεί, είναι μια κοινωνία που κανείς δεν νιώθει πραγματικά περήφανος να αποτελεί μέρος της.

Πλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι άνω των 50+ ετών αποτελούν αναλογικά το μεγαλύτερο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού, στον δυτικό κόσμο τουλάχιστον.

Η επιστήμη κατάφερε να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής και αυτό αλλάζει όλα όσα ξέραμε για τον τρόπο που διαρθρώνονταν η «δημογραφική πυραμίδα». Η γήρανση, σήμερα, δεν αποτελεί άλλοθι αδράνειας και παραίτησης.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαχρονικά θεσμοθέτησε ευεργετικά μέτρα για τους ηλικιωμένους, γιατί διαχρονικά για μας είναι οι χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες, οι στυλοβάτες της κοινωνίας με τα βιώματα και τη σοφία τους.

Για αυτό δεσμευόμαστε για ακόμη μια φορά πως στρατηγικές μας επιδιώξεις είναι η δωρεάν περίθαλψη, η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια για όλους τους ηλικιωμένους Έλληνες και Ελληνίδες -τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας- που ζουν σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ειδικά στον τόπο μας , μετά την μεγάλη καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία, οι Άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας είναι αυτοί που χρήζουν άμεσης φροντίδας και συμπαράστασης, καθώς πολλοί είναι άστεγοι, έχασαν περιουσίες και προσωπικά τους είδη, είναι παντελώς αδύναμοι οικονομικά και αγωνιούν για την επιβίωσή τους.

Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μέχρι και ο τελευταίος συμπολίτης μας, να βρει κανονικότητα στη ζωή του.

Ανταποδίδουμε ενεργά και συνειδητά την αγκαλιά τους, όχι μόνο σήμερα - την 1η Οκτωβρίου, αλλά κάθε ημέρα.

Γιατί αυτή η αγκαλιά, είναι από τις πιο τρυφερές που υπάρχουν…».