Με δριμεία δήλωσή της, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κινήματος και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, καταδικάζει ρητά την εξαίρεση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα από τη διοίκηση του νεότευκτου Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας , επισημαίνοντας τα εξής: 

«Έχω επανειλημμένα τονίσει, με την ιδιότητά μου ως Τομεάρχης Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως επί δεκαετίες αιρετή, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση που απεχθάνεται κάθε ανεξάρτητη φωνή στην Αυτοδιοίκηση και, συνεπώς, ό,τι αυτή πρεσβεύει. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση που βλέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν ένα «φέουδο» που δικαιωματικά της ανήκει, ‘’κόβοντας και ράβοντας’’ διατάξεις στη Βουλή ή ‘’σκαρώνοντας’’ πρόχειρα οργανογράμματα κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς ή κρύβοντας τα πεπραγμένα «ημετέρων» δημοτικών ή περιφερειακών αρχών. 

Πριν από λίγο καιρό, διαμαρτυρόμασταν γιατί, πάλι «νύχτα», με ντροπιαστική τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επέλεξε το πώς θα εξελιχθεί η ανάπλαση του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, μέσω της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε., χωρίς τη συμμετοχή της νέας –«ανεπιθύμητης» για την ίδια- δημοτικής αρχής του Χάρη Δούκα, εξαιρώντας τον με κραυγαλέο και πρωτοφανή τρόπο από το Δ.Σ. της εταιρίας. 

‘’Πριν αλέκτορα φωνήσαι’’ το μακρύ, αντι-αυτοδιοικητικό ‘’χέρι’’ της κυβέρνησης ‘’ξαναχτύπησε’’, αυτή τη φορά εξαιρώντας τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, από τη διοίκηση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων, έργο του οποίου θα είναι η αντιπλημμυρική προστασία και η αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων, σε μια περιοχή που αποδεδειγμένα ταλανίζεται είτε εξαιτίας της έλλειψής τους, είτε εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων. 

Και με αυτήν την απόφασή της, η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά ‘’αποφασίζει’’ για ένα κρίσιμο ζήτημα της περιοχής, ‘’τιμωρώντας’’ τους δημότες που κατά-ψήφισαν την κυβερνητική επιλογή, δια της εξαίρεσης από μια κρίσιμη για τον Τόπο λειτουργία, του αιρετού εκπροσώπου που οι ίδιοι επέλεξαν και γράφοντας  στα παλαιότερα των υποδημάτων της την πρόσφατη λαϊκή εντολή που δόθηκε στο πρόσωπο του κ. Δημήτρη Κουρέτα. 

Αφού είδαν ότι οι προεκλογικοί εκβιασμοί τους στις κατά τόπους κοινωνίες «δεν έπιασαν» και ότι οι εκλεκτοί τους καταβαραθρώθηκαν σε σειρά σημαντικών δήμων ή Περιφερειών, εξακολουθούν να ‘’απονευρώνουν’’ τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές από κρίσιμες αποφάσεις και λειτουργίες. 

Τι και αν έλεγε δημοσίως ο κ. Μητσοτάκης πως ‘’η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την τοπική αυτοδιοίκηση  και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας’’, όταν συνάντησε τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στις 17 Οκτωβρίου; 

Οι διαβεβαιώσεις του αξίζουν ακόμη λιγότερο και από το μελάνι που χρειάστηκε για να γραφτεί το νέο διοικητικό οργανόγραμμα του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων. 

Σε αυτό το νέο αντι-αυτοδιοικητικό ‘’σαμποτάζ’’ που, ευθέως, καταπνιγεί τον πλουραλισμό, την αυτοδιάθεση των τοπικών κοινωνιών και την τοπική δημοκρατία, σε αυτόν τον αντι-θεσμικό, αντι-αυτοδιοικητικό κατήφορο της κυβέρνησης, που μετρά 4,5 χρόνια τώρα, ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ δεν θα συναινέσει ποτέ!».