Απάντηση στην χθεσινή δήλωση του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, έδωσε η Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ και Γραμμ της ΚΟ, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Διαμαρτυρήθηκε ο συνάδελφος βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γ Λαμπρούλης, γιατί δήλωσα ότι ένιωσα ότι έδωσα μόνη μια μάχη στη Βουλή για τους εργαζόμενους στα s/m ΛΑΡΙΣΑ και σχολίασε μάλιστα ειρωνικά τη «μοναξιά μου», χρησιμοποιώντας αστεία επιχειρήματα, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Επέλεξε καταρχήν, να απαντήσει σε εμένα και όχι στους εργαζόμενους που τον κάλεσαν να υποστηρίξει την τροπολογία που πρότειναν οι ίδιοι στην Κυβέρνηση.

Σ’αυτούς όμως οφείλει να απαντήσει, ντόμπρα και σταράτα κι όχι να κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Γνωρίζει ότι  οι εργαζόμενοι είχαν ήδη εγχειρίσει στα συναρμόδια υπουργεία τροπολογία, την οποία μαζί με τους νομικούς συμβούλους διορθώσαμε, εγχειρίσαμε ξανά στην Κυβέρνηση,  ώστε να γίνει αυτή άμεσα δεκτή, ως υπουργική τροπολογία στο τελευταίο «ερανιστικό νομοσχέδιο», που διορθώνει εκκρεμότητες διαφόρων υπουργείων. Αυτή ήταν για τους εργαζόμενους, η τελευταία ευκαιρία, αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου. Τόσο στην επιτροπή όσο και στην ολομέλεια, έδωσα μάχη για να γίνει δεκτή.  Όποιος παρακολούθησε τη συζήτηση, έχει καταλάβει. Προφανώς ο κ Λαμπρούλης ούτε καν την παρακολούθησε, γι αυτό και ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε τροπολογία για να στηρίξει. Εάν ήθελα να προβληθώ προσωπικά- όπως ισχυρίζεται, θα κατέθετα μία προσωπική- βουλευτική τροπολογία, αυτή θα απορριπτόταν (όπως απορρίφθηκαν όλες!) και εγώ θα έλεγα στους εργαζόμενους ότι …« είχα κάνει το χρέος μου».

Αυτά όμως τα κάνουν άλλοι.

Η αλήθεια είναι μόνο μία: Ο κ Λαμπρούλης ήταν  στη Βουλή, αλλά δεν ήρθε στη συζήτηση, δεν δήλωσε ομιλητής, δεν υπερασπίστηκε το θέμα, παρά το γεγονός ότι ήξερε, γιατί οι εργαζόμενοι έκαναν υπερκομματικό, δημόσιο, ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους βουλευτές του νομού, αλλά και γιατί βρεθήκαμε στη βουλή την ίδια ημέρα και τον ενημέρωσα για αυτό.

Αν θεωρούσε λάθος τον τρόπο διεκδίκησης λύσης στο θέμα από τους εργαζόμενους, γιατί δεν έσπευσε ο ίδιος να κάνει το σωστό; Γιατί δεν ασχολήθηκε καθόλου ,παρά το κάλεσμα των εργαζομένων;

Αυτή είναι η ουσία και όλα τα υπόλοιπα, είναι περιττά.

Διεκδίκηση …μονοπωλίου στην  έκφραση των εργαζομένων, ούτε  ωφελεί, ούτε προχωρά τα θέματά τους .

Η θέση μου είναι ότι απαιτείται ενότητα, αρραγές μέτωπο στο νομό  και δυνατή φωνή από όλους μας.

Προσωπικά, θα συνεχίσω να προσπαθώ να είμαστε παντού,  όλοι μαζί. Και δεν θα θυμώνω όταν κάποιος συνάδελφος βουλευτής προσπαθεί, για θέμα του νομού μας και των ανθρώπων μας .Θα τον συγχαίρω και θα τον βοηθώ, με όλες τις δυνάμεις μου.

Επιλέγω να παραμείνω βουλευτής όλων των πολιτών της Λάρισας, ανεξαρτήτως πολιτικής αναφοράς -  και όχι «εκπρόσωπος τύπου»  του κόμματός μου στο νομό.

Καλή Ανάσταση »