Στη γενέτειρά της, τον Πλατύκαμπο του Δήμου Κιλελέρ, επέλεξε να βρεθεί το πρωί της Κυριακής, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.
Η Λαρισαία Βουλευτής παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και στη συνέχεια συμμετείχε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινότητας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ε. Λιακούλη δήλωσε τα εξής:
«Η χαρά μου είναι απερίγραπτη, κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, στο χωριό μου. Δεν θα πάψω ποτέ να αισθάνομαι τον Πλατύκαμπο σπίτι μου και όλους εσάς οικογένειά μου.
Οι ευχές για τη Νέα Χρονιά λαμβάνουν άλλη αξία, όταν ανταλλάσσονται ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα και σε μια ατμόσφαιρα που ζεσταίνει η αλληλοεκτίμηση. Αποκτούν, λοιπόν, ξεχωριστή αξία εδώ, ανάμεσά σε συντοπίτες μου, που μας συνδέουν κοινές μνήμες και κοινοί αγώνες για τον Τόπο μας.
Εύχομαι μια Καλή & Ευλογημένη Χρονιά. Δεν θα μπορούσα να ευχηθώ τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο ειδικά από τη γενέτειρά μου, παρά το 2023 να αφυπνίσει μέσα μας το παιδί, που είμαι βέβαιη πως ζει ακόμα στις καρδιές όλων μας. Την αθωότητα, την άδολη αγάπη, την ευαισθησία, την ειλικρίνεια, τον αυθορμητισμό και όλα τα αγνά συναισθήματα της χαράς, που τείνουμε να λησμονούμε, ανηφορίζοντας το δύσβατο δρόμο της ενηλικίωσης. Αρκούν αυτά τα “υλικά”, για να χρωματίσουμε ένα ανεπανάληπτο έτος.
Συναντιόμαστε σήμερα σε μια κρίσιμη συγκυρία. Τα “κύματα” ορθώνονται πελώρια, απέναντι σε μια κοινωνία που πασχίζει να επιβιώσει, σε συνθήκες θυελλώδους οικονομικής, ενεργειακής και θεσμικής κρίσης.
Δεν θα ήθελα, όμως, να “αμαυρώσω” τη γιορτή καλωσορίσματος του νέου έτους, απαριθμώντας τα προβλήματα που μας κληροδότησε το 2022. Ειδικά εδώ στον Πλατύκαμπο, βιώνετε “στο πετσί σας” τι σημαίνει αδιαφορία και εγκατάλειψη της υπαίθρου, ιδίως δε του αγροτικού κόσμου, από την Κυβέρνηση.
Το 2023 φέρνει για όλους τη μεγαλύτερη γιορτή της Δημοκρατίας. Μια εκλογική γιορτή, όπου κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας έχει την ευκαιρία να κάνει την Αλλαγή, ώστε τα χωριά μας, όπως ο Πλατύκαμπος, να βγουν από το τέλμα της εγκατάλειψης, του μαρασμού και της υποβάθμισης, αποκτώντας ξανά πνοή ζωής, με αναπτυξιακά κίνητρα, με ελκυστικές συνθήκες διαβίωσης, με ίσες ευκαιρίες προκοπής για όλους εσάς και τα παιδιάς σας.
Είθε του χρόνου τέτοιες μέρες, να ανταμώσουμε ξανά όλοι μαζί και ενωμένοι να αναπολούμε μόνο χαμόγελα και ευχάριστες αναμνήσεις από το 2023!»