Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στα Αμπέλια Βερδικούσας εκκλησιάστηκε το πρωί της Κυριακής, ανήμερα των Αγίων Πάντων, η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, η Λαρισαία Βουλευτής αντάλλαξε εορταστικές ευχές με τους παρευρισκόμενους και συζήτησε για ώρα μαζί τους αναφορικά με τις τοπικές ανάγκες και όσα τους απασχολούν.

Εν συνεχεία, η Λαρισαία Βουλευτές επισκέφθηκε τη Βερδικούσσα και το Βλαχογιάννι, όπου σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα συνομίλησε με πολίτες, ξεδιπλώνοντας το προγραμματικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ «για μια καθημερινότητα με αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και ισχυρό κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας για τους μη προνομιούχους».

Η Ευαγγελία Λιακούλη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «κατάντια», όπως τη χαρακτήρισε, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «η υποβάθμιση και εγκατάλειψη των δημόσιων δομών υγείας αποτελούν έργο του κ. Μητσοτάκη.

Τέσσερα χρόνια στα έδρανα του Κοινοβουλίου εξάντλησα κάθε θεσμικό μέσο για να αναδεικνύω και να διεκδικώ λύσεις στις ελλείψεις και στα προβλήματα των Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων του Νομού μας, αλλά και συνολικά στην αδιαφορία της Ν.Δ. για το Ε.Σ.Υ. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τέσσερα χρόνια “σφύριζε αδιάφορα”, για να θυμηθεί αίφνης, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να σας τάξει “λαγούς με πετραχήλια” για τη Δημόσια Υγεία.

Πρόκειται για προκλητική υποτίμηση της νοημοσύνης σας, και μάλιστα για ένα μείζον ζήτημα ζωής ή θανάτου, όπως οι πρόσφατες τραγωδίες ανέδειξαν με τον πιο φρικτό τρόπο στην επικαιρότητα. Η Υγεία είναι συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη, στο οποίο δεν χωρούν ούτε εξαιρέσεις ούτε αστερίσκοι ανάλογα με το  γεμάτο ή άδειο πορτοφόλι, ή αναλόγως του εάν κάποιος ζει σε μικρό χωριό της υπαίθρου ή σε μεγάλο αστικό κέντρο.

Στο ΠΑΣΟΚ, την Παράταξη που οραματίστηκε και έκανε πράξη το Ε.Σ.Υ., έχουμε αποδείξει πως ξέρουμε και μπορούμε να αποτελέσουμε ασπίδα προάσπισης των ποιοτικών δημόσιων υπηρεσιών υγείας, να εγγυηθούμε ένα ισχυρό σύγχρονο Ε.Σ.Υ. στην υπηρεσία κάθε συνανθρώπου μας».

Η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας απάντησε σε ερωτήματα και αγωνίες αγροτών και κτηνοτρόφων για το υψηλό κόστος παραγωγής, τις φυσικές καταστροφές και την απώλεια του εισοδήματός τους, υπενθυμίζοντας πως «ΠΑΣΟΚ και Αγροτιά προχωράμε μαζί, με ολοκληρωμένο πλαίσιο παρεμβάσεων για τον πρωτογενή τομέα, για την κλιματική κατάρρευση, για την ενεργειακή δημοκρατία, για μια ανθεκτική παραγωγική βάση, με γενναία κίνητρα για να ζωντανέψουν ξανά τα χωριά μας από τη δημιουργική νέα γενιά του Τόπου μας».