Μύδρους κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, με αφορμή νομοσχέδιο του Υπ Υγείας

Η Λαρισαία Βουλευτής, σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, δήλωσε πως «Δεκαπέντε ημέρες μετά την αιματοβαμμένη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, με την άδικη, πρόωρη και αδιανόητα φρικτή απώλεια δεκάδων παιδιών της Ελλάδας, να ρίχνει βαριά σκιά και στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, φέρνω από τη Λάρισα, τον “κρατήρα του ηφαιστείου”, τον

Τόπο που σφραγίστηκε από το αίμα των νέων παιδιών, μέσα από τη δική μου φωνή, τις φωνές που εδώ και δύο εβδομάδες αντηχούν δυνατά στη θεσσαλική γη».

Η Ε. Λιακούλη διαπιστώνοντας πως «το βαθύ αίσθημα, η κινητήριος δύναμη όλων των κινητοποιήσεων και δυναμικών αντιδράσεων του λαού μας, είναι ότι «δεν πάει άλλο», τόνισε πως τα «γνήσια δάκρυα πένθους των Λαρισαίων και όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων, έγιναν ποτάμι και ξέπλυναν το τελευταίο λούστρο που είχε απομείνει από το επιτελικό κράτος των αρίστων, μιας κυβέρνησης που δήθεν οδηγούσε την Ελλάδα στην ανάπτυξη, ενώ στην πραγματικότητα ήταν μια χώρα παρατημένη στο έλεός της, ένα κράτος ανίκανο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ώστε να το σέβονται, να το αγαπούν, να το νιώθουν ως την ομπρέλα προστασίας και μέριμνας γι’ αυτούς, και όχι ως τον μόνιμο αντίπαλό τους στην επιβίωσή τους.

Ένα Κράτος που δεν θα επιτρέπει Μάτι και Τέμπη, δεν θα επιτρέπει να πλουτίζουν μέσα από διαδοχικές και ατέλειωτες εργολαβίες οι ισχυροί του συστήματος, δεν θα υπογράφει συμβάσεις με παρατάσεις επί παρατάσεων χωρίς καμία σοβαρή αιτιολογία, δεν θα ξεπουλά τον σιδηρόδρομο έναντι “πινακίου φακής”, δεν θα ετοιμάζεται τώρα να ξεπουλήσει και το νερό, δεν θα αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών, και που δεν θα χαρακτηρίζετε από την υποκρισία της Κυβέρνησης, και την υποκρισία πολλών ακόμη, που δήθεν προασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον, αλλά κάναν διαχρονικά πάρτυ για την πάρτη τους».

«Είναι ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά», τόνισε η Λαρισαία Βουλευτής. «Βρίσκομαι στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά, διανύω την πρώτη θητεία μου. Νιώθω χρέος να πω μόνο αυτό που νιώθω: Και το νιώθω, όχι μόνο χρέος πολιτικό, αλλά και χρέος προσωπικό, γιατί το παιδί μου αυτό το τρένο, αυτό το δρομολόγιο του θανάτου, το χρησιμοποιούσε κάθε εβδομάδα και θα μπορούσε να είναι αυτό ένα από τα παιδιά που έφυγαν, στην ίδια ηλικία και με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Συνεχίζω να αισθάνομαι ότι το πολιτικό σύστημα υποκρίνεται και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επιχειρούνται μόνο επικοινωνιακοί χειρισμοί που θέτουν σε κίνδυνο το πραγματικό πολιτικό διακύβευμα. Δεν αρκούν οι μισές συγγνώμες των μεν, οι δήθεν διαμαρτυρίες των δε, οι καταγγελίες άλλων για υπονομεύσεις και η ανέξοδη διαμαρτυρία άλλων επί παντός του επιστητού.

Ακούω γενικώς και από όλους για τις περιβόητες “παθογένειες του συστήματος”. Έχει γίνει “καραμέλα” από όλους εναντίον όλων, ενώ όλοι τις γνωρίζουν και υποκρίνονται ότι δεν ξέρουν. Αν δεν σταματήσει το πελατειακό Κράτος, το ρουσφέτι, ο κομματικός πανίσχυρος συνδικαλισμός, η “μίζα” και η εξυπηρέτηση μέσα από παρατάσεις συμβάσεων, η αληθινή και ειλικρινής συγγνώμη για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις διαχρονικά, δεν πρόκειται ο πλους να είναι ωραίος και η θάλασσα “λάδι”.

Αν δεν απαντηθούν όλα τα αναπάντητα “γιατί”, που καθημερινά γιγαντώνονται, δεν πρόκειται και δεν πρέπει να σταματήσει η απαίτηση του Λαού μας να μάθει την αλήθεια και να ησυχάσουν οι νεκροί μας. Αν αυτό δεν καταλάβουμε, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε. Είναι μάταιο, είναι ανώφελο , είναι επικίνδυνο για τη χώρα.»