Στη Βουλή φέρνει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τον άδικο αποκλεισμό Κοινωνικών Λειτουργών από τους νέους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ειδικότερα, η Λαρισαία Βουλευτής κατέθεσε στη Βουλή ως Αναφορά, την Επιστολή του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας - Σ.Κ.Λ.Ε., όπου εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια για αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση εις βάρος των Κοινωνικών Λειτουργών, όσον αφορά τη μη ένταξή τους στους νέους δικαιούχους του επιδόματος.

H Ε. Λιακούλη υπογραμμίζει την «αναγκαιότητα συμπερίληψης των Κοινωνικών Λειτουργών στους δικαιούχους, καθώς ως επαγγελματίες του κλάδου της υγείας και πρόνοιας, απασχολούνται σε ίδιες ακριβώς συνθήκες με το προσωπικό που λαμβάνει το επίδομα», καταθέτοντας, επίσης, «αναλυτική τεκμηρίωση για τις συνθήκες εργασίας Κοινωνικών Λειτουργών, οι οποίοι υπηρετούν στα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας των Νοσοκομείων, στα Κέντρα Υγείας, στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, στις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και άλλες μονάδες υγείας του Υπουργείου Υγείας».

«Η Κυβέρνηση απέρριψε πολλές φορές την Τροπολογία που επανειλημμένως καταθέσαμε, για να ενταχθούν στα “βαρέα και ανθυγιεινά” όλοι οι εργαζόμενοι της1ης γραμμής που “παίζουν κορώνα – γράμματα” τη δική τους υγεία και ακεραιότητα, για το συλλογικό κοινωνικό όφελος. Η Ν.Δ. έχει έμπρακτα αποδείξει το ...”ενδιαφέρον” της, κάθε φορά που απέρριπτε την Τροπολογία μας. Τώρα, παραμονές εκλογών, μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία, προσποιούνται πως δήθεν νοιάζονται για τους εργαζομένους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια προσέλκυσης ψήφων.

Η άρον – άρον προεκλογική εξαγγελία αποδεικνύεται ελλιπής, εξαιρώντας αδικαιολόγητα εργαζομένους. Με την Αναφορά που κατέθεσα στη Βουλή, καλώ την Κυβέρνηση να αποδεχτεί το εύλογο αίτημα των Κοινωνικών Λειτουργών. Η άδικη διάκριση εις βάρος τους, πρέπει να αποτραπεί», δήλωσε η Λαρισαία Βουλευτής μετά την κατάθεση της Αναφοράς.