Στις εκδηλώσεις των 142 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης του Τυρνάβου από την οθωμανική αυτοκρατορία παραβρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία επεσήμανε τα εξής:

«Η απελευθέρωση του Τυρνάβου από την τουρκική σκλαβιά δεν θα πάψει να συγκινεί τις καρδιές των Θεσσαλών, των Ελλήνων, αλλά και όλων όσοι θεωρούν την ελευθερία και την αυτοδιάθεση των λαών, κομβικό δικαίωμα της Ανθρωπότητας.

Μπορεί τα 142 χρόνια που πέρασαν από αυτήν την ένδοξη ημέρα να φαίνονται σήμερα πολλά, η συγκίνηση όμως παραμένει η ίδια.

Οι αξιέπαινες όσο και πολυποίκιλες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Τυρνάβου με την υποστήριξη της ηλεκτρονικής εφημερίδας tirnavospress.gr, με την αναπαράσταση τηςαπελευθέρωσης του ιστορικού αυτού τόπου και την υποδοχή του Ελληνικού Στρατού, με το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά και τις πολιτισμικές εκδηλώσεις – και φέτος - συνεχίζουν να μας χαρίζουν στιγμές περηφάνιας και εθνικής ανάτασης.

Δεν ξεχνάμε ποτέ όλους εκείνους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν για να στεκόμαστε σήμερα, εδώ ανεξάρτητοι, δυνατοί και ενωμένοι, παρά τις επιμέρους μικρο-διαφορές μας.

Ελάχιστο χρέος μας χθες, σήμερα, αλλά και αύριο είναι να τους απαντάμε πως ‘’τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω’’.

Γιατί η επέτειος της απελευθέρωσης τoυ Τυρνάβου αποτελεί κομμάτι της ζώσας ιστορίας μας, όσο και αναπόσπαστο τμήμα της συλλογικής μας, αλλά και ατομικής μας συνείδησης».